Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 16. 3. 2017.

| Društvo

Đaci iz Panteleja otišli u Belorusiju na razmenu učenika

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Otputovali jutros na razmenu učenika; foto: JV
Otputovali jutros na razmenu učenika; foto: JV

Osmaci iz Osnovnih škola koje se nalaze u Panteleju, krenuli su jutros u Belorusiju, u grad Novopolock, na sedmodnevnu razmenu učenika, a tamo će biti smešteni kod svojih vršnjaka. Veći deo troškova puta platila je Opština, a deca su bila vidno uzbuđena što će narednih dana biti u ovom gradu.

Sa 11 učenika završnih razreda u Belorusiju su krenuli i nastavnici, a osnovni cilj ove posete, kazao je predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, je da mladi “otvore puteve saradnje za buduće generacije”.

Deca koja su jutros krenula na put nadaju se da će tamo moći da upoznaju drugačiju kulturu i steknu nova prijateljstva. Posebno ih raduje što će tamo biti smešteni kod svojih vršnjaka i sa njihovim porodicama provesti naredne dane.

Nikada do sada nisam mislio da će neko da mi da priliku da odem u Belorusiju, veoma sam uzbuđen, jedva čekam da odem tamo i vidim šta su sve spremili za nas i kako će da nam bude. Biću kod vršnjaka, dobro znam engleski i ubeđen sam da i oni tamo znaju tako da ćemo lako da se sporazumemo - rekao je Dušan iz Osnovne škole “Stefan Nemanja”. Rukovodstvo Opštine Pantelej ispratilo đake na put; foto: JV Rukovodstvo Opštine Pantelej ispratilo đake na put; foto: JV

Vasiljević je dodao i da očekuje da deca iz Belorusije posete Srbiju u septembru ili oktobru, ali i da se saradnja između dve zemlje proširi na oblast sporta, kulture i privrede. 

Mi ih vozimo danas do Aerodroma u Beogradu i odatle putuju avionom do Belorusije, nema presedanja. Biće nedelju dana tamo i ja se iskreno nadam da će deca ovo pamtiti do kraja života i da će se lepo provesti, jer znamo da je beloruski narod potpuno naklonjen srpskom narodu i da će sa zadovoljstvom deca boraviti tamo - rekao je Vasiljević.

Posetu organizuje Opština Pantelej kao nastavak saradnje koji je započet još pre nekoliko godina sa Belorusijom, a u okviru ranije potpisanog memoranduma kojim žele da uspostave institucionalnu saradnju. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: