Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 24. 12. 2018.

| Društvo

Đaci iz Žitnog Potoka pobednici nacionalnog izazova "Ne prljaj. Nemaš izgovor!"

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Vredne-ruke-eko-djaka-foto-sbb
Malobrojno, ali kreativno odeljenje; foto: promo SBB

U konkurenciji od 352 odeljenja osnovnih škola iz cele Srbije u kreiranju "Eko-bontona" na prvom konkursu izazova "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" najuspešniji su bili učenici odeljenja VI-1 iz Osnovne škole "Vuk Karadžić“ iz prokupačkog sela Žitni Potok.

Učenici iz Žitnog Potoka imali su najkreativnije rešenje, kreirajući plakat u vidu zabavne i edukativne društvene igre namenjene osnovcima, a kao nagradu su osvojili 2.500 evra za najbolji "Eko-bonton", u konkurenciji od čak 352 prijavljena odeljenja osnovnih škola iz Srbije. Eko-bontondjaka-iz-zitnog-potoka-foto-sbb Društvena ekološka igra; foto: promo SBB

Svako od njih je dao predlog šta je prema njihovom mišljenju najbitnije ekološko pravilo, i onda smo tako zajedno došli do ideje da napravimo ovaj interaktivni Eko-bonton plakat. Od samog početka sam verovala da će naš tim pobediti uprkos tome što smo mala škola. Iako naši đaci i članovi tima, za razliku od đaka drugih škola, nisu imali tehničkih uslova za glasaju, ipak smo mi pobedili. Nadamo se da će naš rad da prihvate i druge škole, jer smatramo da je ovaj interaktivni plakat odličan za razredni čas - rekla je Ivana Radovanović, nastavnica fizike u OŠ „Vuk Karadžić“

Projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! - IZAZOV” pokrenut je u oktobru u okviru višegodišnje kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, a prvi od izazova koji je postavljen svim osnovcima bio je osmišljavanje "Eko-bontona“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: