Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 15. 3. 2018.

| Društvo

Đaci iz udaljenih sela do škole u Bojniku novim autom

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
dachia
Nova Dachia prevoziće učenike iz udaljenih mesta, foto: ICJ

Sedmoro učenika koji na nastavu u OŠ “Stanimir Veljković - Zele” u Bojniku dolaze iz udaljenih sela Orane, Savinac, Mijajlica i Kamenica, u kojima nema autobuskih linija, pa im prevoz oranizuje škola, od sada će se voziti u novom automobilu marke “dachia ”, koji će zameniti stari kombi koji se često kvario.

Prema rečima direktorke škole Rade Krstić, prevoz se organizuje za učenike od 5. do 8. razreda koji u školu dolaze popodne. Osim njih, prevoz koriste i nastavnici engleskog jezika i veronauke, koji časove mlađim osnovcima drže u isturenim odeljenjima u Pridvorici, Đinđuši, Lapotincu, Plavcu, Zeletovu, Donjem Konjuvcu, Crkvici, Kamenici i Mrvešu.

Specifičnost naše škole je što, pored matične zgrade u Bojniku, postoji i 9 isturenih odeljenja. Prevoz se organizuje za učenike iz udaljenih mesta gde ne postoje autobuske linije, ali i za nastavnike koje drže časove u isturenim odeljnjima - objašnjava Krstićeva.

Prema rečima direktorke Krstić, nabavka novog automobila znatno će smanjiti troškove škole, jer su, objašnjava, osim planiranog novca za gorivo, morali da dodatno izdvoje novac za dve popravke kombija, šlep službu, kao i za angažovanje vozila i vozača Centra za socijalni rad dok je kombi bio na popravci. dachia Automobil ima petoro vrata i 7 sedišta, foto: ICJ

Dodatni troškovi oko organizovanja prevoza u toku prošle godine bili su oko 200.000 dinara, što je zaista mnogo za jednu školu. S obzirom na to da sada imamo novo vozilo, koje ima 3 godine garanciju za servis i popravke i malu potrošnju, škola neće imati ovolike izdatke - kaže Krstićeva.

Dodaje i da se za gorivo na mesečnom nivou izdvaja oko 50.000 dinara i da ih je registracija kombija koštala oko 25.000 dinara na godišnjem nivou. Novi automobil, kaže, sada će im znatno olakšati rad i organizaciju prevoza.

Za automobil "dachia", prema dostupnoj dokumentaciji javne nabavke, od para poreskih obveznika ove opštine Jablaničkog okruga izdvojeno je 1,7 miliona dinara.

Ugovor za nabavku vozila potpisan je sa firmom Auto centar Krunić d.o.o Niš, koja je, prema dostupnoj dokumentaciji, jedina poslala ponudu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: