Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 11. 3. 2022.

| Društvo

Đaci u Srbiji i naredne nedelje u učionicama, ostaje preporuka za nošenje maski u školama

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
ucionica djaci foto ALEKSANDAR KOSTIC
Tim za škole procenio da đaci treba da budu u klupama i od ponedeljka; Ilustracija; foto: A. Kostić.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji i od ponedeljka, 14. marta, važiće prvi model nastave i svi đaci ostaju u učionicama, saopštavaju iz Ministarstva prosvete i dodaju da ostaje preporuka da nastavnici i učenici nose maske.

Srednjoškolci su do pre tri nedelje nastavu pratili po kombinovanom modelu, a zatim je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio da i oni imaju časove u učionicama. Sada procenjuju da tako treba i da ostane.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja” koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” u nedelji od 2. do 9. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1.854 - piše u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da su u poslednjih pet dana tri odeljenja zbog najmanje tri slučaja kovida prešla sa neposredne na onlajn nastavu, kao i da su ukupno 124 odeljenja zbog najmanje dva zaražena đaka prešla na kombinovani model.

Napominju da ostaje preporuka da zaposleni i đaci u zatvorenim prostorijama nose maske, kao i da treba nastaviti pojačanu primenu mera higijene, poput pranja i dezinfekcije ruku, provetravanja i dezinfekcije učionica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    11:31 // 11. 3. 2022.

    Neka dišu nezdravo....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: