Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 10. 3. 2016.

| Društvo

Đačka priredba i palačinke na rusku Maslenicu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Djaci.JPG
Palačinke se pripremaju kao simbol sunca; foto: Ugostiteljsko-turistička škola

Miris palačinki i džemova širio se Ugostiteljsko-turističkom školom u Nišu gde su đaci treći put proslavili tradicionalni ruski praznik Maslenicu, koji se obeležava u nedelji na kraju zime.

maslenica-ugostiteljsko-turisticka Đaci sami pravili maske i tijare; foto: Ugostiteljsko-turistička školaOsim palačinki, koje u Rusiji na ovaj porodični praznik pun veselja simbolišu sunce, budući poslastičari su goste oduševili i različitim vrstama peciva, a delić Rusije predstavljen je kadrovima "Sibirskog berberina" i pesmom "Kaljinka".

U našoj školi postoji duga tradicija obeležavanja verskih i nacionalnih praznika, što  samo potvrđuje toleranciju i naše međusobno uvažavanje -  kaže učenica četvrtog razreda Ana Tasić.

maslenica Predstavlili rusku kulturu; foto: Ugostiteljsko-turistička školaU priredbi, za koju su sami pravili maske i tijare, učestvovali su njeni vršnjaci i đaci II i III razreda, a u gostima su bili učenici OŠ "Vuk Karadžić" iz Doljevca i dečji pesnik Vlasta Cenić. 

Osim na ruskom, pevalo se na francuskom i engleskom jeziku.

Da osete i gostima predstave jedan od najveselijih ruskih praznika đacima su pomogle nastavnica ruskog jezika Loska Stanković i nastavnica likovne kulture Verica Matović sa nastavnicima stranih jezika i poslastičarstva. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: