Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 24. 5. 2013.

| Društvo

Đak generacije uprkos problemima

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Mladen-Dejanovic.jpg
Mladen Dejanović

Bez obzira na to što već dve godine živi sam, maturant Ekonomske škole Mladen Dejanović niže uspehe kojima je zaslužio da na dan svoje škole bude proglašen učenikom generacije.

Ove školske godine osvojio je I mesto na republičkom takmičenju iz osnova ekonomije, V mesto na republičkom takmičenju iz istorije i treći je na Državnom prvenstvu u karateu.

Za njega je istorija hobi, ekonomija struka, a karate – stil života. Mladena je do uspeha, kažu njegovi profesori, doveo trnovit put. O problemima na koje je nailazio tokom školovanja ne želi da govori za javnost, samo ističe da je uz jaku volju moguće sve. 

- Moj način života naterao me je da brže sazrim od vršnjaka. Iako mi pomažu rođaci, samostalan sam, naučio sam da spremam, čistim i završavam druge kućne poslove. Zbog svega toga imam još čvršću želju da radim na sebi i uspem – priča Mladen.

Iako je Beogradska bankarska akademija ovom momku ponudila stipendiranje prve godine studija, ipak će upisati Ekonomski fakultet u Nišu jer, kaže, nije siguran da bi posle prve godine u Beogradu uspeo da nadalje finansira svoje školovanje.

Nakon što je stekao diplomu bankarskog službenika, usavršavaće se u oblasti menadžmenta preduzeća. Ni u budućnosti, tvrdi Mladen, od sporta i zdravog stila života neće odustati. Karate trenira 10 godina, a koliko je uspešan u ovom sportu imaće priliku da dokaže i sutra na turniru „Medijana open“ u Nišu.

Kroz sve porodične probleme lakše je prošao uz podršku drugova iz IV/b i profesora. Za pomoć posebno zahvaljuje profesorki ekonomije Slađani Radojlović, profesoru istorije Ranku Mirčeviću, razrednom starešini Bratislavu Vasiću i direktoru škole Draganu Aleksiću.

Za izuzetan uspeh Mladena je novčanom stipendijom danas nagradio i Telekom.

84. rođendan Ekonomske škole

Osim Mladenu Dejanoviću, na svečanosti povodom Dana škole Ekonomske škole priznanja su dodeljene svim đacima koji su ove godine učestvovali na republičkim takmičenjima i osvojili nagrade. Ekonomska škola Dodela nagrada i priznanja uspešnim učenicima

Na 84. rođendan Ekonomske škole došli su i njihovi vršnjaci i profesori partnerskih škola iz Makedonije i Rumunije. Njima su niški đaci na engleskom jeziku pričali o istoriji Niša i objasnili zašto je 2013. godina proglašena godinom Milanskog edikta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cica

    12:32 // 9. 10. 2013.

    Iskreno me raduju uspesi mladih ljudi.Cestitam Ti,mladi covece.

  • Gospoda

    01:00 // 27. 5. 2013.

    BRAVO TI GA BATE

  • aleksandar nikolic

    15:45 // 25. 5. 2013.

    Bravo mladene. Uvek si bio naj i u osnovnoj. Nastavi tako burke moj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: