Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 1. 2. 2017.

| Društvo

Đoković obišao vrtić u Medoševcu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djokovic2-FNDJ
Đoković u Medoševcu; foto: Fondacija Novak Đoković

Poznati srpski teniser Novak Đoković, koji je u Nišu sa teniskom reprezentacijom Srbije, posetio je vrtić u niškom naselju Medoševac, koji se renovira parama njegove fondacije i koji bi uskoro trebalo da bude otvoren za 100 mališana.

djokovic3-FNDJ Uskoro nov vrtić za najmlađe; foto: Fondacija Novak ĐokovićAdaptiraju se prostorije stare zgrade škole “Milan Rakić”, ukupne površine od 250 kvadrata, a Fondacija “Novak Đoković” uložiće, kako kažu, u ovaj projekat 10,7 miliona dinara.

Inicijalna donacija Fondacije “Novak Đoković”, u iznosu od približno 7,7 miliona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, od zastarele stolarije, preko obrade zidova, plafona i podova, uvođenja novih elektroinstalacija i rekonstrukcije prostora. U prostoru će biti renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti - kažu u Fondaciji.

Sa dodatnih tri miliona dinara trebalo bi da se odradi fasada, objekat će biti zastakljen kako bi dobio energetski pasoš, a biće postavljena i rampa za osobe sa invaliditetom. U Fondaciji kažu da će dodatnih 3 miliona dinara obezbediti Grad Niš i oni će biti utrošeni na rekonstrukciju krova.

djokovic-FNDJ foto: Fondacija Novak ĐokovićĐoković je iskoristio pauzu između treninga kako bi obišao radove i družio se sa mališanima iz medoševačke Osnovne škole “Milan Rakić”, a kako je reko i njemu i Fondaciji je zadovoljstvo da podrže projekte koji dolaze kao inicijativa građana.

Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva,  prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene - rekao je Đoković.

Podsetimo, tokom 2016. godine je Udruženje “Prvi korak” konkurisalo kod Fondacije “Novak Đoković” sa projektom obnove vrtića, a u Fondaciji kažu da je ova ideja ujedinila mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu, kao pravi primer dobre prakse unapređenja uslova u jednoj zajednici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zozy

    02:34 // 2. 2. 2017.

    Bas smara ovaj covek jako bitan lik vrhunski udara lopticu reketom aj nek mu Toma grobar udeli neki orden i nacionalnu penziju

    • Dragan,Niš

      10:42 // 2. 2. 2017.

      Nacionalna penzija mu svakako neće trebati,a orden ne da zaslužuje,ne orden spomenik!! Treba se prvo zapitati u čemu smo mi sami vrhunski,po čemu bi nas neko trebao da slavi i pamti!!

  • Mirko

    20:40 // 1. 2. 2017.

    A porez jel plaća?

    • Dragan,Niš

      10:43 // 2. 2. 2017.

      Ne ti mu plaćaš!

  • Verko

    13:24 // 1. 2. 2017.

    Kritikujte me, ali ja ovom čoveku uopšte ne verujem.

    • hm

      15:56 // 1. 2. 2017.

      Veruj ne veruj on je dao 10 miliona za vrtic!

    • Dragan,Niš

      10:37 // 2. 2. 2017.

      A šta mu tačno ne veruješ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: