Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 26. 2. 2021.

| Društvo

"Đoletov park" u školi u Donjoj Trnavi - u čast Balaševića zasadili 68 belih bagrema

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
bagrem
Predškolci i nastavnici zasadili 68 sadnica belog bagrema; foto: M. R.

Tačno 68 sadnica mađarskog belog bagrema zasadili su predškolci i nastavnici OŠ "Branislav Nušić" u niškom selu Donja Trnava kao sećanje na nedavno preminulog kantautora Đorđa Balaševića, ali i na sve ljude koji su preminuli od posledica kovida. Osim toga što su bagremom odali počast čuvenom muzičaru, dvreće će, kako kaže direktor škole, biti i od ekološkog značaja.

Dvorište škole je, kaže direktor Marko Ristić, prava botanička bašta, a sada je bogatije i za beli mađarski bagrem. bagrem "Ne lomite mi bagrenje"; foto: M. R.

Što se tiče značaja za dvorište svakako je ekološki značaj broj, tu nema dileme, treba mu vremena da poraste i da počne da pravi tu hladovinu koju treba da pravi. Što se tiče sećanja na Balaševića, sećaće se ljudi kad vide bagrem, definitivno je u pomen svim ljudima koji su stradali od kovida – kaže ristić.

bagrem Neki novi klinci; foto: M. R. Deo koji su prosvetni radnici ranije zvali kružni letnjikovac, postaće, dodaje, Đoletov park.

Imamo prostora i sadićemo još nešto, biće u sredini amfiteatar jer nam je ogromno dvorište – kaže Ristić.

Podsetimo, pre nedelju dana preminuo je panonski mornar Đorđe Balašević, od njega su se oprostili i građani u Nišu. Tada su i najavili iz škole u Donjoj Trnavi da će posaditi bagrem, pa je direktor izjavio da će se baš na tom mestu neki novi klinci zaljubljivati, odljubivati, voleti i učiti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zrenjaninc

    01:44 // 12. 5. 2021.

    Bravo. Hvala Vam za sećanje na našeg pesnika ravnice i dobrih ljudi. Ovi naši su se izgubili u svemiru . Niko ni ulicu, ni trg, ni park, a kamoli most na Begeju ispod kojeg je zaprosio Olju da nazove njegovim imenom. Hvala Vam još jednom.Naše "bitange nevolem".

  • Marijana

    23:01 // 1. 3. 2021.

    Ko nije drvo sadio taj nije nista uradio!¡!!!

  • Miloš

    18:01 // 26. 2. 2021.

    svaka čast
    za nekoga ko govori iskvarenim hrvatskim jezikom
    ajmo na you tube da se edukujemo genijalci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: