Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 14. 1. 2020.

| Društvo

Đubre bačeno iza Sinagoge u Nišu, smeće se gomila i zbog manje kontejnera kod zgrada u Panteleju

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Smece kod Sinagoge; foto: citalac-Prijavi problem
Ponovo u Balkanskoj ulici razbacano smeće; foto: čitalac/Prijavi problem

U Balkanskoj ulici u centru Niša građani su primetili gomilu đubreta na trotoaru, iza Sinagoge, a problem sa smećem imaju i stanovnici Panteleja, kod zgrada u Ulici Druge proleterske brigade, jer odnedavno je tu samo jedan kontejner. Čitateljka ukazuje i na to što na groblju u Gornjoj Vrežini nemaju gde da izbace otpad. Djubre zgrade Pantelej 1; foto: citalac-Prijavi problem Ovakva je slika otkad imaju samo jedan kontejner; čitalac-Prijavi problem

Uz fotografiju smeća koje je razbacano na trotoaru u Balkanskoj ulici, koju je građanin postavio u aplikaciji "Prijavi problem", stoji i kratak komentar - "svaka čast gradskim vlastima". Ovo nije prvi put da je ova ulica u centru Niša "dekorisana" đubretom.

Problem sa manjkom kontejnera, a samim tim i mnogo smeća, prijavili su i stanovnici Ulice Druge proleterske brigade 18 i 20. Djubre zgrade Pantelej 2; foto: citalac-Prijavi problem Građani kažu da je jedan kontejner malo na toliko zgrada; čitalac-Prijavi problem

Sve je počelo kada su "stručnjaci" iz Mediane procenili da pomenutim zgradama ne trebaju dva kontejnera na 30 stanova + nadgradnja, kada i nastaje haos sa bacanjem smeća. Pored toga što je jedan kontejner po zgradi nedovoljan, stalno napominjemo da u taj jedan kontejner smeće ostavljaju i vlasnici privatnih kuća iz Somborske ulice koji dođu kolima i iz gepeka istovaruju crne kese kojima bukvalno za 2 sata napune taj kontejner - napisali su u aplikaciji. Groblje Gornja Vrezina smece 1; foto: citalac-Prijavi problem Đubre i na putu; čitalac-Prijavi problem

Takođe ukazuju i da na groblju u selu Gornja Vrežina koje je neuređeno nema kontejnera ili kanti u koje bi mogli da bace otpad, pa pojedini smeće bacaju na put. Nišlijka kaže da je pokušala sama da reši problem - tablom sa porukom "ne bacaj smeće", ali ni to nije pomoglo.

Groblje Gornja Vrezina smece 2; foto: citalac-Prijavi problem Neuređeno groblje puno smeća; foto: čitalac/Prijavi problem Ja sam sa sestrom pokušala da sama rešim problem, očistile smo jedan deo i stavile tablu da ne bacaju smeće. Na groblju ima jedan deo gde je iskopana rupa i tu se kamionima dovozi raznorazni otpad, šut i ne znam šta sve ne bacaju - dodaje.

Podsetimo, građani su prošle godine preko aplikacije "Prijavi problem" osim deponija po Nišu, gotovo svakodnevno prijavljivali bahato parkiranje, kratere na ulicama, kao i brojne druge probleme koji se tiču (ne)rada institucija.

Groblje Gornja Vrezina smece 3; foto: citalac-Prijavi problem Nišlijka postavila i tablu kojom poziva da se ne baca smeće; foto: čitalac/Prijavi problem

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stanari zgrada 106 i 108

    01:03 // 15. 1. 2020.

    Mole se stanari Vagresovih zgrada da ne bacaju đubre u četiri kontejnera koji pripadaju zgradama 106 i 108 već da koriste svoje kontejnere. Hvala!

  • Mara

    15:41 // 14. 1. 2020.

    Stvarno sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: