Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 22. 5. 2018.

| Društvo

Đubre među zgradama u centru Niša i u Ulici Branka Krsmanovića

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Kontejneri BK
Građani kažu da je đubre oko kontejnera uobičajena slika; Foto: čitalac

Osim nepokošene trave, građani se žale na otpad po zelenim površinama u Nišu. Kako su se požalili preko aplikacije "Prijavi problem", đubreta ima u ulicama Koste Stamenkovića i Branka Krsmanovića.

Smeće-Koste-Stamenkovića-Prijavi-problem Hoće li ovi komunalni problemi biti rešeni?Foto: čitalac Kako se može videti na fotografijama koje su dostavili Južnim vestima, međublokovsko zelenilo je neuređeno, a u travi se nalaze i plastične kese i drugi otpad, naročito pored kontejnera i kanti.

Situacija je slična i u blokovima zgrada koga popularno nazivaju "BK" u Ulici Branka Krsmanovića.

Neredovno čišćenje i održavanje parka. Park je prepun smeća i urasao u travu, a održava se jednom, dva puta mesečno - napisano je u aplikaciji "Prijavi problem".

Deo stanara u ovom bloku frustrira i to što je oko kontejnera koji se nalaze u blizini vrtića "Cvrčak" razbacano đubre, pa traže da se i kod njih, kao i u mnogim međublokovskim parkovima u ovom delu grada, postave podzemni kontejneri. Kontejneri-Prijavi-problem Hoće li ovi komunalni problemi biti rešeni?Foto: čitalac

Kontejnere, koji su namenjeni stanarima ulaza 8 i 10, koriste i stanari okolnih zgrada. Pravi se đubre koje se vrlo brzo nađe na ulici, pored samih kontejnera. Iza istih, bacaju se stare stvari (komode, police, itd.) Napraviti kontejner u rupi, sa poklopcem - pišu stanari.

Novinarka je preduzeću Mediana prosledila prijave građana sa upitom o tome kada mogu da očekuju da će biti počišćeno i sređeno, kao i da li se planira postavjanje podzemnih kontejnera. Direktor ovog preduzeća Dragoslav Pavlović rekao je da će odgovori stići danas u toku radnog vremena.


Divlja deponija kod “Ambasadora”

Divlja-deponija-Ambasador-Prijavi-problem Hoće li ovi komunalni problemi biti rešeni?Foto: čitalac Još jedan komunalni problem muči građane u samom centru Niša. Naime, kako su prijavili Južnim vestima, zbog renoviranja hotela “Ambasador” nastala je divlja deponija.

Izvođač radova, koji radi na rekonstrukciji hotela "Ambasador" je malo po malo bacao otpad razne vrste i sada imamo pravu deponiju. Iz te deponije non-stop izlaze pacovi, miševi i razna gamad. Ovo bi trebalo ukloniti što pre - prijavljeno je preko aplikacije.

Što se ovog problema tiče očekuje se zvaničan odgovor iz Komunalne policije, koji, kako je rečeno, može da da samo načelnik Milan Đorđević.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • PITON

    08:03 // 25. 5. 2018.

    Bulevarac kao da mu je Dinkic otac on je tako pricao da treba ljudi da prodaju kuce da njemu plate porez.Recidiv ko i Dinkic sve na mucku i dzabe.

  • Numancia

    15:58 // 22. 5. 2018.

    Dok se aerodrum ne pokloni i dok se funkcioneri ne uvuku Glisicu,grad ce biti u komunalnom haosu!Bice jos i gore!
    Gradonacelnik sa svitom otiso u Grcku,da se bratimi,funkcionisanje grada im nije prioritet,vec zauzimanje novih pozicija.

  • oducio sam ga

    14:27 // 22. 5. 2018.

    Komsija sa sprata godinama baca djubre.Izdezurao sam,slikao i prijavio.Dosli komunalci,nisu ga kasznili,ali su mu pripretili.Vec par godina nema ni mrvice sa sprata.

    • Bayern

      16:24 // 22. 5. 2018.

      Tako sam i ja sa komsijama radio,dok sam tu ziveo,i "oducio ih",
      mislio sam.Jok bre,isto radili i dalje samo se krili da ne budu uhvaceni na delu! Vidis djubre na sve strane,al ne vidis od koga!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: