Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:20, 16. 8. 2010.

| Društvo

Đubre na sve strane

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

PROKUPLJE – U poslednjih mesec dana, u gotovo polovini prokupačkih naselja, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ sakupljali su đubre samo dva puta, iako to čine svake nedelje.

Zbog toga mnogi građani negoduju, posebno kada su im pristigli računi u punom iznosu za jul mesec.

Račun mora da se plati, što čini 90 odsto građana, a u „Čistoći“ kažu da je problem što su vozila dotrajala i stalno se kvare.

- Navikli smo da svakog petka odnosu smeće, ali su nam kante ostale prepune. Onda su došli u ponedeljak, pa tek za 12 dana. To nema smisla, posebno što je leto, jer ne znamo šta da radimo sa đubretom, koje se gomila i razbacuje po ulicama. I sada traže da im platimo ceo račun - kaže Stanica Milovanović, pokazujući nove račune.

Njenu priču potvrđuje i Ilija Aleksić, iz Liparske ulice, koji komentariše da nemar „Čistoće“ tera građane da bacaju đubre gde stignu, samo da ga se otarase.

– Posle se bune što niču divlja smetlišta i što Toplicom, koja prolazi kroz čitav grad, pliva đubre. Moramo nekako da ga se otarasimo - kaže Aleksić dodajući da je njegov komšija nosio kese sa đubretom u centar grada da baci u kontejner.

Iako se u „ Čistoći“ pozivaju na stara i dotrajala vozila, nezvanično kruži priča da su komunalci neažurni jer iznošenje smeća od sledećeg meseca trebalo bi da pređe u ruke privatnika iz Leskovca, pa su digli ruke od tog posla.

– Iako je Skupština Prokuplja donela takvu odluku, ništa zvanično nama nije potvrđeno i ne znamo da li će tako biti. Jeste da posgtoji problem oko sakupljanja smeća, ali je to zbog vozila, a opšgtina nije u mogućnosti da nam pomogne time što bi kupila novo vozilo - kaže direktor JKP „Gradska čistoća“ u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: