Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 22. 12. 2016.

| Društvo

Đubre preliva i u naselju Čalije

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
Đubre preliva i u Čalijama
Puni kontejneri; foto: JV

Kao i u Panteleju, za samo nekoliko sati, kese sa smećem, kutije, plastične flaše i ostaci hrane prepune sva 4 kontejnera na Matejevačkom putu u naselju Čalije nadomak Niša. Komleks zgrada je veliki, a kako kažu stanari, kontejnera nedovoljno, što je razlog zbog kog đubre ubrzo preliva na sve strane.

Stanari koji su se javili redakciji Južnih vesti nezadovoljni su zbog tog prizora koji, kako kažu, često imaju priliku da gledaju, jer osim što ruže ovaj deo grada, kontejneti neretko i “nepodnošljivo smrde".

Pre nekoliko meseci tu su stajala 8 kontejnera, a sada ih ima samo 4, jer su polovinu odneli radnici "Mediane" i nisu ih vratili. Zato je sada ovakva situacija. I umesto da ih prazne svaki dan, oni dolaze 2-3 puta nedeljno, a đubre koje je na trotoaru i zelenoj površini ostave - kaže nezadovoljni stanar.

U "Mediani" kažu da je te kontejnere koje su odvezli neko tu doneo, da im ne bi stajali ispod prozora, te su ih zbog toga i uklonili. Problem je, kažu, što investitori ne obezbeđuju kontejnere za svoje objekte.

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković objašnjava da bi na svakih 15 stanova trebalo da bude postavljen po jedan kontejner, što investitori ne poštuju.

Svaki vlasnik kuće mora da ima svoju posudu za odlaganje smeća. To je obaveza investitora.To je gradska odluka - objašnjava Vučković.

On se slaže da 4 kontejnera za ceo stambeni kompleks u ovom delu grada nisu dovoljna, ali kaže da nije u nadležnosti “Mediane” da nabavi više njih. I ovi koji su svakog dana prepunjeni, pojašnjava direktor, nisu namenjeni za odlaganje smeća stanara iz zgrada.

Mi postavljamo kontejnere samo na javnim površinama i oni služe da naši čistači kada očiste ulicu, tu odlože smeće - kaže Vučković.

Vučković kaže da je “Mediana” nedavno pokrenula akciju, preko Uprave za komunalne delatnosti, da svaka zgrada ima mesto za odlaganje otpada.

Podsetimo, na isti problem nedavno su se žalili i Pantelejci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    08:34 // 23. 12. 2016.

    Drvaru,zajedno sa radnicima Mediane da ispraznis kontejnere!Da ima neka vajda od tebe!

  • Dijsporac

    02:18 // 23. 12. 2016.

    Ako vam je, sami ste krivi za sve sto vam se zbiva. Kako sejes tako ces i da zanjes.

  • Milan

    20:36 // 22. 12. 2016.

    Ja i moje komšije iz ulaza 2 u Donjovrežinskoj smo morali da kupimo kontejner jer je to bio uslov da bi JKP Medijana pružila uslugu odvoženja komunalnog otpada po ne baš maloj ceni, a sada su nam i taj kontejner odneli. Sada idu sa nekom pričom o obavezi investitora, a mi smo u toj zgradi već šesnaest godina. Pogledajte samo ovaj besmisao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: