Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:24, 27. 2. 2020.

Dnevno nas napuste 2 lekara, odlaze i oni sa višegodišnjim radnim stažom

doktor Na Birou ima ukupno 15.000 zdravstvenih radnika; foto: Flickr/Hamza Butt

Dok se pacijenti brinu ko će ostati da ih leči, a zvaničnici tvrde da problema nema, Srbiju, prema grubim procenama, napuštaju 2 lekara dnevno, zaključak je istraživanja koje je sproveo Medijski istraživački centar iz Niša. U red za karte u jednom smeru staju i medicinski veterani, a strah od otkaza i ishoda odlaska, razlozi su za to što planove za migraciju medicinari prave u tajnosti, dodaju učesnici istraživanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ахм

    20:30 // 27. 2. 2020.

    Нема везе,велики преЦедник се разуме и у медицину.А има и екипу која ће да нас теши,

  • Dr iz Nemacke

    20:49 // 27. 2. 2020.

    U zdravstvu Srbije još uvek ima časnih lekara, naravno ne na rukovodećim pozicijama, te izjave rukovodstva KC Nis (v.d direktora) idu u prilog odlasku kako mladih tako i zrelih lekara. Nepotizam, negativna selekcija, bahatost, kvazi stručnost odlika su trenutnog rekovodećeg kadra zdravstva Srbije. NapreDNO

  • Mama cije je dete u Nemackoj

    21:23 // 27. 2. 2020.

    Doktorka govori o vracanju novca koji je drzava Srbija dala za njenu specijalizaciju .Promenila je drzavu a ne pokrajinu. U tome je razlika. Neka proveri koliko bi vratila Nemcima da ode nazad u srbiju posle specijalizacije. ps.Inace podrzavam sve koji odlaze.

  • Bulevarka

    21:58 // 27. 2. 2020.

    Uslovi rada, mali broj radnika na broj bolesnika i obim posla, to su najveci problemi zdravstvenih radnika, onda neljubaznost pacijenata i plata. Zdravstvo se unistavalo od demokratskih promena i to ne moze niko da demantuje ali da se mozda i prekobrojno skoluje kadar ima i toga i treba sistemski da se ogranici broj lekara i specijalista koji su potrebni. Ali to mnogi skoro niko ne radi.

    • Зоран Васиљевић

      23:53 // 27. 2. 2020.

      Булеварка (многозначан надимак), бар једном напишите писмен коментар. Врло се често јављате, али ниједан такав не видех.

    • Dr Dejan

      00:25 // 28. 2. 2020.

      Zdravstvo je najviše demolirano i uništeno dolaskom "naprednih" na vlast. Ja kao zdravstveni radnik sam direktni svedok katastrofalnog stanja u Niškom zdravstvu.

    • Mika

      00:35 // 28. 2. 2020.

      Neljubaznost PACIJENATA????? Slatko si me nasmejala, Bulevarko!

    • Milos Jovanovic

      07:18 // 28. 2. 2020.

      Postovana Bulevarka. Trenutna vlast je aktivna poslednjih 7 godina, prema tome nema mesta prici o tome kako je uvek neko prethodni sve upropastio. 7 godina je vise nego dovoljno da se mnogo toga uradi

    • EdictusMediolanese

      09:25 // 28. 2. 2020.

      Sve sto znate je da kradete I kukate. Aerodrom je zivi dokaz da je 3-4 godine sasvim dovoljno da se nesto uradi I pokrene. Kad se hoce naravno...

    • пензионер МАРК

      13:12 // 28. 2. 2020.

      Булеварко! Ја зааиста не могу да закључим где Ви живите? Сваком пацијенту је јасно да је здравство само на лак начи доступно породицама лекарског особља, њиховим познаницима и пријатељима. Овичан човек који никога не познаје чами по чекаоницама. Лекари не поштију своје термине које дају лекарима опште праксе и прво примају напред побројане. Можете да се жалите, пишете приговоре али нико не хаје!!!

  • DMX

    22:33 // 27. 2. 2020.

    Pa ne,ostace u ovoj raspaloj nedodjiji!Tek ce da se ide...Mada me i cudi da idu a na tv-u,RTS,pink,itd...kazu sam vrh po napretku i blagostanju!Hahahaaa

    • Realno

      08:17 // 28. 2. 2020.

      Ej stvarno se prolupavaš pratim šta pišeš i baš bezveze AKO TI JE LOŠE OVDE ČOVEČE TI IDI PUTUJ ODSELI SE ČEKAJU NORVEŽANI I ŠVEĐANI TAKVE KAO ŠTO SI TI DA RADE nama ovde je dosta takvih demagoga, uostalom odlaze BOGATAŠKA DECA DA PROBAJU NEŠTO NOVO JER IM JE ISPOD PONIŽENJA DA RADE ZA NAŠE PLATE i pod ovakvim uslovima i samo da znaš uslovi tamo negde su mnogo gori ali ko će to da ti kaže!

  • Mara

    04:41 // 28. 2. 2020.

    Nije tačno Odlaze deca koja nemaju ko da ih zaposli a ti sa dugim stazom rade na po nekoliko mesta privatno i njima to odgovara

  • Mara

    07:38 // 28. 2. 2020.

    I treba

  • Шишач снс-ОВАЦА

    08:54 // 28. 2. 2020.

    Познато је да се од доброг бежи!

    • Realno svi ste isti!

      10:14 // 28. 2. 2020.

      Ej i ti si mučan više sa to ŠIŠANJE ne bi ni ti bio bolji da imaš vlast u rukama, vidi se da podržavaš opoziciju ali znaj da si i ti provaljen i da Nišlije ne žele više nikog ni poziciju ni opoziciju SVI STE NAM SE SMUČILI!!!

    • Шишач снс-ОВАЦА

      13:24 // 28. 2. 2020.

      Пријатељу, ниси ме ни упознао а имаш лоше мишљење о мени, није то баш лепо. И мени се смучила оваква опозиција а од снс-ОВАЦА добијам алергију. А, шта то Нишлије хоће? Није џабе речено, свако има власт какву заслужује!

  • Pacijenti znaju kakvi ste!

    10:08 // 28. 2. 2020.

    Ako idite ako nećete da lečite Srpske mučenike i mučenice idite lepo putujte u Norvešku Nemačku Švedsku šta čekate, nama je muka od nesavesnih lekara i maminih i tatinih sinova koji pišu recepte a nikada i neznaju da urade tačnu dijagnozu šta hoćete više hoćete platu od petsto hiljadarke i da se švrćkate na poslu da izigravate MANEKENE U BELIM MANTILIMA DA MOŽETE BOLJE DA SE UDATE I OŽENITE!!!

  • milorad

    10:58 // 28. 2. 2020.

    Bez da ulazim u polemiku "za" i "protiv", samo jedna konstatacija - pred specijalističkim ambulantama, dakle u hodnicima su takve gužve da se ne može proći. Haotično stanje. Mogu se videti i pacijenti na nosilima, doveženi sanitetima, da čekaju. Mnoge zamerke se mogu uputiti, ali ponajviše Ministarstvu i Vladi.

  • Dakle Tormak

    11:33 // 28. 2. 2020.

    ,,. .Dnevno nas napuste 2 lekara..." !!! Ola la , znači li to godišnje se šteknu-odštampaju bar 600 diploma, pošto do onih 730, popunjavaju i oni ,,stariji" sa iskust. koji odlaze.
    Vrlo malo onih koji zaslužuju diplomu ( oko 10%, to tvrde sami PRAVI Dr ).
    Ne boj se narode,vrlo malo lekara odlazi, a oni zaista zaslužuju diplomu i u inostranstvu rade zaista svoj posao, a ovi ostali, ko zna šta rad

  • Radnik

    12:38 // 28. 2. 2020.

    Napravili ugovore cistacima i servirima da moraju krevete da namestaju doktorima i cipele da im ciste. Ukoliko odbiju sledi otkaz!

    • Kike

      18:54 // 28. 2. 2020.

      Uvek sam želeo da oni koji rade fizički posao zamene posao sa onima koji rade umni i imaju odgovornost. Ovi prvi se uglavnom ne sećaju kako je sedeti uz knjigu, uz koju su ovi drugi proveli sa specijalizacijom najmanje 22 godine života. Namestiti krevet i obrisati recimo hirurške klompe je ispod časti , ali Vučić za rukav za milion usluga nije...

  • Rade

    12:59 // 28. 2. 2020.

    Koliko radim u zdravstvu Srbije a to je 20 godina, ništa se nije promenilo značajno na bolje. Ima kozmetike poput IZISa, elektronskih recepata i sl. ali je sve drugo isti i čini mi se gore. Korak nismo mrdnuli. To je što zbog neznanja i neodgovornosti ali pre svega zbog sebičnosti i pohlepe odgovornih. Od direktora klinika, d.zdravlja, KC pa nagore...Njima je dobro.

    • Dr

      14:57 // 28. 2. 2020.

      Elektronski recepti nisu nikako nešto što je pozitivno. Uništena je struka farmaceuta i lekara opšte prakse. Mogućnost greške neuporedivo povećana, mogućnost zloupotrebe nesaglediva (ogroman broj ljudi može imati uvid i dijagnozu i terapiju bilo kog građana Srbije!!!). Ako papirni recepti postoje u većini zemalja EU očigledno zato postoji dobar razlog.

  • Ouzo

    07:42 // 29. 2. 2020.

    Samo prazne price, teorije, konstatacije, statistike...
    Ispricaju se i ajmo kuci ili na kafu .

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: