Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 10. 3. 2022.

| Društvo

Do 1. aprila glasanje za idejno rešenje gradskog trga u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Gradski trg u Prokuplju
Uskoro se menja izgled gradskog trga u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Za 20-ak dana ističe rok koji je gradska vlast u Prokuplju već 2 puta pomerala, da građani izaberu najbolje idejno rešenje za uređenje Trga topličkih junaka u centru grada. Idejna rešenja koja su stigla po ranije raspisanom konkursu izložena su u Galeriji "Boža Ilić", a građani mogu da razgledaju svih 12 radova, ali će do 1. aprila birati između 3 prvonagrađena.

Za idejno rešenje uređenja prokupačkog trga može se glasati svakog radnog dana od 8 do 20 i subotom od 10 do 15 sati. idejna rešenja Idejna rešenja izložena u Galeriji "Boža Ilić"; Foto: Lj. M.

Mišljenje građana nam je veoma važno, želimo da što više Prokupčana razgleda projekte koje je izabrala stručna komisija i glasa za onaj koji je po njihovom mišljenju najbolji. Tako ćemo doći do najkvalitetnijeg rešenja za uređenje Trga topličkih junaka, mesta koje ima veliki istorijski i kulturni značaj za naš grad. Glasanje se obavlja tajno, zaokruživanjem jednog od ponuđena 3 rešenja i ubacivanjem listića u glasačku kutiju koja se nalazi u Galeriji – kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

Naglašavaju da je rok za glasanje produžavan nekoliko puta kako bi se što veći broj građana uključio u izbor za najprihvatljivije rešenje i kako bi centralni gradski trg dobio izgled kakav zaslužuje, lepši, funkcionalniji, ali istovremeno autentičan, u skladu sa istorijom i kulturom Prokuplja.

Ranije je na konkursu koji je raspisao Grad Prokuplje od 12 pristiglih ponuda prvo mesto osvojilo idejno rešenje „Termoprojekta“ d.o.o. Beograd, drugo mesto pripalo je Stefanu Nikoliću iz Beograda, a treće Milanu Radovanoviću iz Prokuplja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    10:09 // 11. 3. 2022.

    Ништа без трансформатор у центру !

  • Mile

    16:32 // 10. 3. 2022.

    Na stranu to što i za ovakve "izbore" nije bitno ko glasa, već ko broji glasove (vlast najbolje zna:-)), stvarno je najoptimalnije da o rešenju za centralni gradski trg odlučuju baba Maca, Pera ložač, Mika iz Pošte i Jova iz Leonija. A oni urbanisti, arhitekte i inženjeri što su učili škole, oni neka se kandiduju na izborima, pa kad im narod da poverenje, neka uređuju trg kako misle da treba.

  • Pogled na trg u Leskovcu

    13:39 // 10. 3. 2022.

    Ajde be ne zanosite se više, nego zasučite rukave i obavljajte posao za šta vas narod plaća?! Manite se demagogije i gluposti da će građani odlučiti?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: