Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 25. 9. 2019.

| Društvo

Do OŠ "Čegar" deca idu kolovozom i pored smeća

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Smeće oko kontejnera pored OS Čegar-Prijavi problem
Okolina škole neugledna, građani se žale; Foto: Prijavi problem/čitalac

Učenici Osnovne škole "Čegar" u niškom naselju Durlan svakodnevno prolaze pored đubreta razbacanog oko kontejnera, a kako je upozorio građanin preko aplikacije "Prijavi problem", moraju da idu kolovozom zbog automobila parkiranih na trotoarima oko škole.

Ovakva situacija zabrinula je stanovnike ovog dela grada, čija deca idu u "Čegar" kolovozom, što je, upozoravaju, nebezbedno. Parkiranje-OS Čegar-Prijavi problem Deca se kreću kolovozom; Foto: Prijavi problem/čitalac

Šta reći! Na šta ovo liči! Svakodnevica. Smeće i nemogućnost hodanja po trotoaru! Pišem drugi put. Ništa se ne rešava - navodi građanin u aplikaciji.

Direktor škole "Čegar" Goran Dinić napominje da u dvorištu škole nema parkiranja, i da su deca tu bezbedna. Ipak, priznaje da se oko škole parkiraju kola.

Okolo parkiraju ljudi koji dođu po decu, nema nikakvog znaka i nije u našoj ingerenciji da možemo bilo kome da zabranimo. Kao i svuda je, ne mogu da procenim da li ima više ili manje automobila - rekao je Dinić.

Direktor je dodao i da se svakodnevno čisti u školi, kao i da radnici komunalnog preduzeća često kupe smeće iz obližnjih kontejnera, ali konstatuje da možda to nije dovoljno.

Možda treba da prazne dva puta dnevno, ti kontejneri su preko puta škole. To je u nadležnosti grada i okolnih zgrada - dodaje direktor škole.

Iz JKP Mediana su odgovorili da se u reonu ove škole kontejneri prazne tri puta nedeljno - ponedeljkom, sredom i petkom. Novinarka očekuje i iz Parking servisa kojima je poslala pitanja vezana za parkiranje.

Kontejneri-OS Čegar Foto: Prijavi problem/čitalac

* Tekst je naknadno izmenjen, pošto je stigao odgovor iz Mediane.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vozdovac

    05:03 // 27. 9. 2019.

    Ovako je bilo i kod Vozdove skole,pa su nam Juzne vesti pomogle da se uklone kontejneri.Naravno,direktorku se to nije ticalo dok nije pocelo da se pise. Kontejneri prislonjeni uz ogradu, deponija,deca idu kolovozom,parking u dvoristu.Treba zaviriti u sva skolska dvorista i videti kakvo je stanje.U Vozdovoj se raspada ograda oko igralista i nikoga nije briga.Povredice se neko dete,ne daj Boze.

  • Zanimljivo

    11:09 // 26. 9. 2019.

    Malo-malo pa skola Cegar u novinama, a ne sumnjam da ni ostale nisu mnogo bolje. Vreme je da se smeni direktor zbog nemara i nesposobnosti za ovu jako odgovornu funkciju, a da se svi ubuduce postavljeni direktori PLASE za svoju poziciju, i bar iz tog razloga rade svoj posao kako treba.

    Zahvaljujem se JV, i molim za pomoc da se ova banda smeni.

  • Smesno ili tuzno?

    11:07 // 26. 9. 2019.

    U skoli se cisti? VERUJTE MI, cim se udje na glavni ulaz skole udari vas nesnosan SMRAD iz decjih wc-a. Ono nisu uslovi ni za zivotinje, kamo li za nasu decu!

    A inace, ono sto JESTE u njegovoj ingerenciji - da trule grane iz dvorista ne ubiju nekoga, ili sto deci ne garantuje bezbednost u boravku, ili neodgovorni kadar koji brine o svojim poslovima a ne o deci koju cuvaju - sta cemo sa tim?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: