Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 18. 5. 2020.

| Društvo

Do daljeg nema plaćanja računa za decu koja ne idu u vrtiće u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
pu neven
Roditelji čija deca ne pohađaju vrtić, oslobođeni plaćanja; Foto: Lj. M.

Roditelji čija su deca upisana, ali ne borave u vrtićima u Prokuplju zbog epidemije izazvane virusom korona, odlukom Gradskog veća u Prokuplju oslobođeni su naplate usluga Predškolske ustanove "Neven".

Odluka je doneta na osnovu zahteva Predškolske ustanove "Neven" kako bi roditelji izbegli bespotrebne troškove, posebno što samo roditelji koji moraju biti na svojim radnim mestima mogu slati svoju decu u vrtić.

Na osnovu instrukcija nadležnog Ministarstva prosvete, Predškolska ustanova Neven, ponovo je počela sa radom 11. maja i u vrtić prima samo decu čiji roditelji moraju na posao uz potvrdu poslodavca da moraju da rade u sedištu firme. Ostalim roditeljima nije dozvoljeno da njihova deca koriste usluge Predškolske ustanove – kažu nadležni u PU Neven.

Usluge vrtiće neće plaćati svi roditelji koji nemaju prava da svoju decu daju na čuvanje u vrtić, a nisu ispisana.

Inače, iako je prijavljeno oko 140 dece čiji su roditelji zainteresovani za njihov povratak u vrtić u Prokuplju, u Predškolsku ustanovu Neven koja je posle skoro dva meseca pauze ponovo počela sa radom, vratilo se tek desetak mališana. Nadležni se nadaju da će ove nedelje taj broj biti veći, jer je trebalo ispoštovati određene procedure i pribaviti dokumentaciju kako bi se stekli uslovi za njihov povratak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: