Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:43, 23. 11. 2022.

| Društvo

Do juče kažnjavani, pa na istom mestu dobili iscrtan i besplatan parking u Nišu

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Parking u Dragiše Cvetkovića 1; foto: FB Dragana Sotirovski
Nekoliko belih linija i više nije kažnjivo parkirati na trotoaru; foto: FB Dragana Sotirovski

Trotoar u Ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu radnici "Parking servisa" su iscrtali i stanari sada mogu da parkiraju automobile na ovom mestu. Dok belih linija nije bilo, kažu stanari, "Oko sokolovo" ih je kažnjavalo, pa zato pitaju da li je realno da ih prvo kažnjavaju, pa tek onda obeleže mesta za parkiranje.

Parking u Dragiše Cvetkovića 2; foto: FB Dragana Sotirovski Do juče ih kažnjavali, više neće; foto: FB Dragana Sotirovski Procena građana je da su u prethodnih mesec dana najmanje 1.000 prekršajnih naloga dobili za nepropisno parkiranje u Ulici Dragiše Cvetkovića, jer je "Oko sokolovo" snimilo njihove automobile parkirane na trotoaru.

Kažnjeni su iako tvrde da je bilo prostora i za majke sa kolicima i minimum 1,6 m za pešake. Parking u Dragiše Cvetkovića; foto: FB Dragana Sotirovski Parking-mesta obeležena i više nije kažnjivo parkirati na ovom trotoaru; FB Dragana Sotirovski

Danas "Parking servis" iscrtava ta ista mesta za koja su pisali kazne i od danas je na tim mestima dozvoljeno parkiranje. Šta se promenilo u zadnjih mesec dana? Da li postoji nova saobraćajna analiza, procena, ekspertiza za tu ulicu? Da li je "Parking servis" trebao prvo da iscrta parking-mesta pa onda krene u kažnjavanje i da li je realno ovo što rade danas? - pita Nišlija.

Da li je realno da ih kažnjavaju za parkiranje na istom mestu gde je od danas parkiranje dozvoljeno - nema objašnjenja nadležnih. Parking u Dragiše Cvetkovića 3; foto: FB Dragana Sotirovski Parkiranje se neće plaćati; foto: FB Dragana Sotirovski

Međutim, gradonačelnica Dragana Sotirovski je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavila da su ispunili dogovor sa građanima i da je u Ulici Dragiše Cvetkovića obeleženo 69 mesta za parkiranje, a namenjena su stanarima stambenih zgrada iz te ulice koji nemaju dvorišta i garaže.

Parking u Dragiše Cvetkovića 4; foto: FB Dragana Sotirovski Građani pitaju "da li je ovo realno"? foto: FB Dragana Sotirovski Uz ta, radnici "Parking servisa" obeležili su parking mesta za osobe sa invaliditetom. Parking mesta su obeležena od raskrsnice ulica Dragiše Cvetkovića i Vojvode Mišića do raskrsnice sa Pasterovom ulicom u GO Medijana. Postavljena je odgovarajuća vertikalna saobraćajna signalizacija koja ukazuje gde je dozvoljeno parkiranje - piše gradonačelnica.

Isti trotoar, ali sa belim linijama sada je besplatan parking za stanare, jer gradonačelnica piše da ova mesta ne podležu naplati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Комшика

    16:22 // 25. 11. 2022.

    Кажњавали су аутомобил који се паркирао преко шахте. А сада је паркинг место исцртано чији обим обухвата и шахту. Која је логика?

  • Naissus

    21:07 // 24. 11. 2022.

    Ovaj PetarSNS me mnogo podseća na ujka Kostu iz Boljeg Života kad krene sa "sećate se, pričao sam vam ...a ne, o tome vam nisam govorio ..." i još bio u Parizu čovek ....

    Ovo je klasična SNS klackalica po sistemu "APP". Sad, ko se zeznuo pa je plaćao .... ko nije plaćao, dobio je parking mesto džaba. Drugim rečima, ovi sve rade po tom sistemu. To su uvežbali i ne menjaju

  • Djura Djuric

    18:08 // 24. 11. 2022.

    Grad nikada nije bio u gorem stanju ! Nisam pristalica ni jedne stranke !! Ali ova SNS sekta koja vodi grad je nepismena i nesposobna za bilo sta !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: