Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 25. 12. 2020.

| Društvo

Dobitnici nagrade 11. januar “Lutajuća srca”, Dom zdravlja Niš, a posthumno i anestetičar Seferović

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
nagrada 11. januar
Objavljeni dobitinici priznanja; foto: Vanja Keser

Muzička grupa Lutajuća srca i niški Dom zdravlja dobitinici su ovogodišnje nagrade 11. januar u kategoriji kolektivi, dok su najveće gradsko priznanje među pojedincima dobili ekonomski istoričar i publicista Novica S. Ranđelović i direktor EcotradeBG iz Niša Miloje Branković. Posthumno je odlikovan i anestetičar Kliničkog centra Niš Saša Seferović.

U godini koju je obeležio kovid nisu svi dobitnici najvećeg priznanja u Nišu bili direktno u borbi protiv virusa, ali jeste Dom zdravlja Niš, za koji predsednik Komisije za dodelu nagrade i niške Skupštine Boban Džunić kaže da je zaslužio odlikovanje, jer je bio na braniku od prvih dana epidemije koronavirusa. Boban Džunić Džunić kao predsednik Komisije proglasio dobitnike priznanja; foto: JV-N. M.

Preko 85.000 ljudi je prošlo kroz Dom zdravlja - obrazlaže Džunić.

Nije obrazložio ostale dobitnike nagrada, ali među njima nije načelnik intenzivne nege na Infektivnoj klinici u Nišu doktor Steva Stanišić, koji je dobio veliku podršku kolega iz KC Niš, ali ne i gradske Komisije.

Od 16 predloženih pojedinaca, osim Stanišića kome su podršku dale kolege i smatraju ga herojem borbe protiv kovida u Nišu, našao se i profesor Marjan Milanov, koji je nedavno proglašen jednim od najboljih edukatora u Srbiji, ali i Marija i Marko Zekić - medicinari i bračni par koji rade u crvenoj zoni.

Na listi predloženih je bila i novinarka TV Belami Dušica Dejić, književnici Miroslav Todorović i Dimitrije Milenković, član Veća Gradske opštine Pantelej Nemanja Rajković, doktorand biomedicine u Njujorku Isidora Stanković, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Marko Petković, ortoped Zoran Golubović, učitelj Osnovne škole “Sveti Sava” Vladimir Manić, profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu Nikola Cekić, kao i dekan ove obrazovne ustanove Petar Mitković.

Pored nagrađenih kolektiva, u konkurenciji su bili još i Istorijski arhiv Niš, Udruženje građana “Nauči me”, Centar za socijalni rad “Sveti Sava”, Ustanova "Pčelica", Kompanija Neomedica i firma EcotradeBG Niš.

O ovogodišnjim laureatima pored Džunića odlučivali su prorektor Univerziteta u Nišu Vlastimir Nikolić, protojerej stavrofor kao predstavnik Eparhije niške Branislav Cincarević, pukovnik Slađan Hristov i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, saopšteno je na konferenciji za medije.

Fond za nagradu 11. januar je 500.000 dinara, a uz to laureati dobijaju diplomu i statuetu "Oslobodiocima Niša".

Zvanična dodela je 11. januara na Dan oslobođenja Niša od Turaka koji je ujedno i Dan grada.

Podsetimo, najviša priznanja u Nišu "11. januar" dodeljuju se od 1995. godine, a laureate prethodnih godina možete pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Joe

    22:12 // 26. 12. 2020.

    Sve sami "dobitnici" Dajte svima po 3 nagrade.

  • Gavrilo T.

    16:57 // 26. 12. 2020.

    Suvišno je komentarisati dobitnike, treba komentarisati ličnost predsednika Žirija. A nagrada ustanovljena 1995. je delo podrepaša Mileta Ilića prvog dobitnika koji su mu nagradu i dodelili. Ništa se nije promenilo, sada je gore nego što je bilo. Džunić - advokat koji se sklonio u zavetrinu- u politiku, novinarka - dopisnica, i nagrada za koju nisu imali pameti da jeprilagode novim okolnostima

  • Dzamutka

    09:11 // 26. 12. 2020.

    A, nagrada Prvorodjenom ? Bice dranja, kad dodje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: