Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 12. 9. 2012.

| Društvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF6485

Osnivačka Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva održana je juče u Svrljigu, a novoformirano društvo brojaće, za sada, oko 30 dobrovoljaca.

Na teritoriji Republike Srbije registrovano je 309 dobrovoljnih vatrogasnih društava, dok u niškom regionu postoje samo dva – u Nišu i Aleksincu, pa formiranje ovog društva ima veliki značaj ne samo za opštinu Svrljig, već i za ceo region.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Svrljig formirano je na inicijativu predsednika opštine Milije Miletića, koji je istakao značaj ovog udruženja.

- Svedoci smo kakva je bila situacija na teritoriji opštine proteklih godina. Pored velikih požara, poplava i snega, svesni smo da vatrogasna stanica u Svrljigu broji samo 4 člana i mi smo spremni da dobrovoljno pomognemo u svim sličnim situacijama, preventivno i u  samim intervencijama – rekao je Miletić.

Skupština je usvojila osnivački akt i Statut, a za predsednika je jednoglasno izabrala Negovana Božinovića. Potpredsednik će biti Milan Milutinović, a za sekretara je izabrana Ninoslava Mihajlović. Funkciju blagajnika obavljaće Nikola Dimitrijević, a komandira Dragan Mihajlović, vatrogasac u penziji.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Svrljigu već ima i svoj vatrogasni kamion, donaciju opštine Šentjernej, kao i prostoriju u kojoj će biti sedište udruženja, a na raspolaganju će im biti i oprema civilne zaštite.

Osnivačkoj Skupštini prisustvovali su i Žarko Damjanović, načelnik Sektora za vanredne situacije u Nišu, Srđan Nikolić, komandant niške Vatrogasne brigade, Igor Mihajlović, komandir područne vatrogasno spasilačke jedinice u Svrljigu i Zoran Pejović, zamenik komandira Policijske stanice stanice Svrljig.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    18:27 // 12. 9. 2012.

    Dobrovoljno vatrogasno društvo je postojalo koliko ja znam, bar ranije, ne znam kad i zbog čega je prestalo da postoji. Očigledno je da postoji potreba za većom vatrogasnom jedinicom na svrljiškoj teritoriji. Trebalo bi da se uvedu nekakve patrole u vreme kada se javljaju požari.
    Postavlja se pitanje zbog čega bi neko dobrovoljno rizikovao svoj život u gašenju raznih požara kad piromani za to ne odgovaraju?! Nikako mi nije jasno to da nikoga ne interesuje ko izaziva te požare pa čak se i ne podižu formalne krivične prijave protiv NN lica. Ne znam koji je razlog za toliku nezainteresovanost od strane nadležnih organa za rešavanje ovog problema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: