Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 15. 12. 2014.

| Društvo

Doček 2015: Dve večeri u kafani kao 3 dana na Ohridu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
vatromet
Bez dočeka na Trgu kralja Milana

Cene dočeka Nove godine i reprize u niškim kafanama kreću se u proseku oko 7.000 dinara. Za taj novac, ili nešto više, turističke agencije nude aranžmane za doček na Zlatiboru, u Ohridu, Sofiji ili Budimpešti sa smeštajem i doručkom.

Pošto će Nišlije ostati bez organizovanog tradicionalnog dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana, jedna od mogućnosti za doček 2015. godine biće i niški restorani i kafane.

ohrid-nova-godina Ohrid popularna destinacija za doček Noe godine (foto: dreamland.rs)Kod nekih ugostitelja može se naći jeftinija ponuda od oko 5.000 dinara za doček i reprizu, ali u tu cenu uglavnom nije uključeno piće druge večeri, tako da bi Nišlije koje se odluče za tu opciju morale da imaju u vidu da će piće dodatno platiti. Kod onih koji obećavaju neograničenu hranu i piće i 31. decembra i 1. januara, cene se uglavnom kreću od 7.000 dinara pa naviše.

Za ovaj novac gosti dobijaju “all inclusive” ponudu, neograničenu hranu, piće, “živu muziku”, dobar provod, vrhunsku uslugu. Ljudi ne moraju da brinu hoće li ostati gladni u najluđoj noći, kao što se dešava u kafićima i klubovima - kaže jedan niški ugostitelj.

Međutim, ima onih koji bi za taj novac radije otišli van Niša. Zato turističke agencije imaju ponude za doček Nove godine u zemlji i inostranstvu koje se kreću od 50 evra pa naviše, u zavisnosti od destinacije. Tako na primer, moguće je preko agencija otići u Budimpeštu na dve noći sa doručkom i hotelskim smeštajem i to za nešto manje od 100 evra.

Nova godina Doček i repriza u restoranima koštaju petinu prosečne plateNeke agencije nude put u Ohrid i trodnevni smeštaj čak i za 50 evra, ali i aranžmane za doček Nove godine na Zlatiboru, koje se, u zavisnosti od smeštaja, kreću od 90 do 140 evra za 4 noćenja.

Međutim, neke Nišlije tvrde da se može proći i jeftinije od toga ukoliko se ide “u sopstvenoj režiji”, a ne preko agencije.

Nekoliko poslednjih godina za doček idem sa prijateljima na Ohrid ili Zlatibor, i još je jeftinije kada se sami snađemo za smeštaj. Uglavnom me doček van Niša košta nešto preko 100 evra, ali barem provedem 5 dana negde drugde. Ovako bih otprilike isto toliko morala da izdvojim za dve večeri od po nekoliko sati, u kafani u koju mogu da odem svaki dan i to za daleko manje pare - objašnjava Marija D. iz Niša.

Doček u inostranstvu je uglavnom nešto skuplji, pa je tako, za dve noći u Beču potrebno izdvojiti u proseku oko 120 evra, a otprilike isto toliko koštaju aranžmani koji uključuju put i 3 noćenja sa doručkom u Istanbulu, Solunu ili Krakovu.

Oni koji se ipak budu odlučili da najluđu noć provedu u nekoj od niških kafana, za dve večeri će izdvojiti skoro petinu prosečne plate, koja, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Nišu iznosi oko 40.000 dinara. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    20:43 // 15. 12. 2014.

    Naucili se kafedzije pa sada daju meni "samo"za 2000 a pice platis.A onda ti ispadne duplo jer te oderu na piću.U svakom slucaju daju ono sto obicnih dana kosta oko 1000 dinara.Ali..šiša se dok ima ko

  • Luka

    18:38 // 15. 12. 2014.

    Vlasnici kafana nisu krivi,ko ima platiće,,,,kafane su uvek Pune.

  • SF

    13:33 // 15. 12. 2014.

    Auuu, al ste sada istraumirali Perisica, Andrejevica, rvi Bulatovica,Slavkovica, Novakovica...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: