Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:09, 20. 12. 2022.

| Društvo

Doček najluđe noći u kafani ili restoranu Nišlije će koštati oko 19.000 dinara

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
novogodišnja jelka
Krenula novogodišnja kupovina; foto: Zvezdana Mihajlović

Novogodišnja kupovina odeće i obuće, rezervacija kafane, ali i tretmani u frizerskim i kozmetičkim salonima Nišlije i Nišlijke koštaće, u proseku, po 19.000 dinara. Slobodnih mesta u kafanama i restoranima još ima, ali kako poručuju iz ovih objekata, ne još zadugo jer je veliki broj gostiju iz Bugarske najavilo dolazak.

Ponuda niških ugostitelja za proslavu novogodišnje noći kreće se od 5.000 do 7.000 dinara po meniju, a iz niških kafana poručuju da je slobodnih mesta ostalo još malo.

Ko želi ovako da dočeka novu 2023. godinu trebalo bi da svoje mesto rezerviše što pre jer gosti iz Bugarske su odavno su najavili dolazak u Niš.

Mesta ima, ali još veoma malo, zato bi svi zainteresovani da slave u kafanama trebalo što pre da rezervišu svoja mesta. Potrebno je da ostavite kaparu, kojom ćete osigurati svoje mesto - rekli su iz jedne niške kafane.

Kao i prethodnih godina, veliki broj Nišlija odlučuje se da najluđu noć dočeka u kafanama koje će svoj program u proseku naplatiti 6.000 dinara po osobi. Pored obavezne kapare kojom će stolovi biti rezervisani, kupovina odeće i obuće, ali šminkanje i frizura, sastavni su deo novogodišnjeg dočeka.


Žene najviše traže haljine, muškarci pantalone i košulje

Novogodišnja kupovina (1) Nišlijke će novogidšnja noć iskoštati 19.000 dinara; foto: Zvezdana Mihajlović Iz niških butika i radnji rekli su da se tokom kupovine za Novu godinu najviše potražuje, kada su Nišlijke u pitanju, haljine čija cena je u proseku 4.000 dinara, dok Nišlije najviše pazare pantalone i košulje.

Najviše se kupuju haljine. Prosečna cena je 4.000 dinara, ali imamo i one skuplje koje se kreću do 8.000 dinara. Što se muškaraca tiče, cene košulja u proseku košta 4.000 dinara, dok su pantalone oko 5.000 dinara - kažu iz niških butika.

Cena muške i ženske obuće, složili su se mnogi, mogu se naći do 4.000 dinara.


Telefoni ne prestaju da zvone u salonima

novogodišnja kupovina i Nišlije isto 19.000 dinara; foto: Zvezdana Mihajlović Kako su rekli iz kozmetičkih i frizerskih salona telefoni poslednjih nedelju dana ne prestaju da zvone. Slobodnih termina još ima, a prosek cena šminkanja u niškim salonima kreće se do 3.500 dinara sa ugradnjom trepavica i 3.000 dinara ukoliko je samo šminkanje.

Iako još ima slobodnih termina, svakodnevno imamo desetak poziva i uskoro će nam svi kapaciteti biti popunjeni. Nišlijke se najviše opredelju za nenapadnu šminku i duže trepavice - rekli su.

U frizerskim salonima kažu da će cena njihove usluge zavisiti od dužine kose i potencijalne frizure. Feniranje i ispravljanje kose duge do ramena u proseku će koštati 1.500 dinara, te će na osnovu prosečnih cena, Nišlijke i Nišlije doček Nove godine koštati po 19.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    15:00 // 21. 12. 2022.

    Sveje to dobro,ko zeli i ko ko hoce nek izvoli,nista nije moranje...samo me interesuje da li su objekti obezbedili fotokataliticke preciscivace vazduha zbog prevencije od raznih virusa...

    • Tajanstveni Alan

      17:52 // 21. 12. 2022.

      Da li pa ne znajes? Pa jesu, po pet komada, biju koj nece ! Ima i nagradna igra, ko ih pre stavi, ne mora fiskalni racun da kuca, tog dana !

  • Zoki

    20:50 // 20. 12. 2022.

    Bugari ce dodju.Iznsjmili dosta stanova za prenociste.U kafane ce ici ali da placaju nesto mnogo to nece.

  • Sone

    20:47 // 20. 12. 2022.

    Ma ljudi iz nisa masovno uzwlu avionske karte za Berlin, Bec itd. pa neko je lud da im da za pljesku i salatu sa desetrom 19000. Budalastina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: