Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 27. 1. 2020.

| Društvo

Dodeljena priznanja najboljim studentima u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
najbolji studenti
Dobili iz gradske kase po 50.000 dinara; foto: Tviter Darko Bulatovic

34 studenta sa 13 niških fakulteta, koji su osnovne studije završili sa čistom desetkom nagrađeno je, a dobili su iz gradskog budžeta po 50.000 dinara. Uglavnom kažu da im nije bilo teško da budu najbolji u svojoj generaciji i da im je priznanje podstrek da se i dalje usavršavaju.

Niški Univerzitet ima 14 fakulteta, ali je Poljoprivredni u Kruševcu još mlad i nema završnu godinu studija, te su nagrađeni oni najbolji sa ostalih 13.

Prorektor za nastavu Vlastimir Nikolić kaže da je priznanje dobilo 34 njih koji su osnovne studije završili sa prosekom 10,0.

Ja bih iskoristio priliku da se zahvalim Gradu što daje ove nagdrade svake godine, a slične nagrade daje i Univerzitet za Dan univerziteta 15. juna - naveo je Nikolić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je za nagrade ove godine iz gradske kase izdvojeno ukupno 1,7 milona dinara i da će studentima novac biti isplaćen odmah. najbolji studenti Priznanje dobilo njih 34 koji su završili studije sa prosekom 10; foto: Tviter Darko Bulatovic

Jedan od nagrađenih je Ivan Stošić, koji je na prvoj godini doktorskih studija na Prirodno-matematičkom fakultetu, a ističe da mu nije bilo teško da dostigne najbolji prosek na osnovnim studijama. Planira da nastavi usavršavanje u Nišu i da se tu i zaposli.

Za mene to nije bilo teško, jer sam veliki entuzijasta za računarske nauke, to je departman na kome studiram i time se bavim dugo i pre fakulteta, meni je ovo bilo prirodno. Meni lično znači ovo priznanje, jer sam odlučio da ostanem u Nišu, da tu završim doktorske studije i da se zaposlim u Nišu i zaista mi mnogo znači što Grad prepoznaje najbolje studente i što im pokazuje da želi da ih zadrži - pojašnjava.

Priznanje su zbog najboljeg uspeha na studijama dobile i Irena Đorđević i Nađa Gavrilović sa Elektronskog fakulteta. Đorđevićeva planira da nastavi master studije i da napreduje u karijeri na svim poljima.

Ja sam nagrađena za prosek 10 na studijama, što je naravno zahtevalo veliki trud i rad i velika odricanja, ali drago mi je da se sve to na kraju isplatilo, što dokazuje i ova nagrada - dodaje Gavrilovićeva.

Gradonačelnik je poručio da u Nišu ima potencijala za mlade koji žele da unaprede svoje znanje, što im kasnije omogućava da se usavršavaju i da ovde i ostanu da žive i rade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pčelica mama

    18:32 // 27. 1. 2020.

    Bolje bi prošli novčano od Grada da ih je kuče ogrebalo.

  • I ovaj li je student sa masnom ?

    18:29 // 27. 1. 2020.

    Studentima da dodrljuje nagradu covek sa slike .! Smesno i zalosno. Mene bi bilo sramota da se slukam sa njim.De su naucni radnici, pravi intelektualc

  • Eto

    16:47 // 27. 1. 2020.

    A gde su guska, bata i ostali u nominaciji?! I oni su bili studenti...doduše ne znaju na kom fakultetu, ali bili. Nije ferrrr

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: