Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 12. 8. 2011.

| Društvo

Dodeljena sredstva za mlade

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
mladi

NIŠ - U okviru projekta "Mladi su zakon" 8 organizacija je dobilo sredstva za realizaciju projekata većeg angažovanja mladih u Nišavskom okrugu.

Novac će, sudeći po iznetim predlozima, biti korišćen za najrazličitije stvari - od uređenja izletišta i postavljanja Interneta u grdskom parku, do izgradnje "eko sobe" na fakultetu ili adaptacije prostora za mlade na selu.

Neformalna grupa JiN iz niškog sela Čukljenik, u podnožju Suve Planine, planira izgradnju "Kutka za mlade", odnosno rekonstrukciju jedne prostorije u okviru Doma kulture. Selo ima oko 280 stanovnika, od čega više od 100 čine mladi između 15 i 30 godina. Jedan od njihovih najvećih problem je kako da utroše slobodno vreme.

- Zbog toga smo odlučili da renoviramo jednu prostoriju u Domu kulture, u kojoj će biti sto za stoni tenis i mini biblioteka. Tamo ima još prostorija, pa planiramo da, po uzoru na grupu "Kobra" iz Toponice, u narednom periodu pokušamo da i to uredimo - kaže Jovana Zdravković iz grupe JiN.

NVO "Zoo planet", u javnosti poznata po zaštiti domaćih i divljih životinja, planira dodatno uređenje izletišta Dabilo, na putu između Čegra i Kameničkog Visa kod Niša. 

- To izletište trenutno nema nijedan deo namenjen mladima. Zbog toga nam je ideja da postavimo mrežu za odbojku, da se osvetle postojeći objekti, da se postave još tri klupe i obogati postojeća vegetacija - kaže Dušan Stojanović iz ovog udruženja.

Koordinator projekta "Mladi su zakon" Ivan Topalović, kaže da je prvobitno planirano da novac dobije 6 organizacija, ali da je racionalnom raspodelom para i realnim budžetima sredstva dobilo 8 projekata. Svi projekti biće finansirani sa 60 do 100 hiljada dinara, a novac je obezbedio niški Proaktiv preko Ministarstva omladine i sporta. 

- Svi znamo da su mladi najveći resurs kojim naše društvo raspolaže i od njih se traži da budu aktivniji. Ali, sa druge strane ne pružaju im se mogućnosti za to. Naša želja je da bar malo pomognemo omladinski aktivizam i ohrabrimo ih da se aktivnije uključe u društveni život - kaže Topalović.

 

ORGANIZACIJE I NAZIVI AKCIJA

Studentski parlament prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, Niš
Akcija: Ekološka soba (EKO-SOBA)

Udruženje gađana ''GRUPA KOBRA'', Donja Toponica
Akcija: 12 sati kvalitetnog programa

„JiN“, Niš
Akcija: Kutak za mlade

,Grupa Rudničke Omladine (GROM)“ Aleksinac
Akcija: Poen za mlade

Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja „ZOO Planet“, Niš
Akcija: DA BI biLO zeleno

Volonterski centar, Niš
Akcija: Drugarstvo Bez Granica

Aktivni mladi za bolji Svrljig, Svrljig
Akcija: I leti je zeleno – aktiviraj se!

Neformalna grupa pri Udruženju građana „Radosna vest“, Niš
Akcija: Volonterski korak ka Evropi

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: