Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 9. 9. 2020.

| Društvo

Dodeljene nagrade "Slađana Veljković" novinarima sa juga Srbije

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
nagrade
Srugu godinu zaredom se dodeljuju nagrade u čast preminule novinarke; foto: Grad Vranje

Urednik portala Vranje News Dejan Dimić, novinari Radoman Irić, Jelena Marinković i Jelena Ćosin, ovogodišnji su laureati nagrade “Slađana Veljković”, koje su ove godine dodeljene za zakašnjenjem zbog korona virusa, a ne na dan smrti nekadašnje novinarke.

Drugu godinu zaradom Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost dodeljuje nagrade u znak sećanja na prerano preminulu dopisnicu Večernjih novosti iz Vranja i iz tog dela Srbije Slađane Veljković.

Žiri koji je radio u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti, Gordana Bjeletić, glavna i odgovorna urednica Južnih vesti i Bratislav Ilić, novinar TV Prva i B92, doneo je odluku o pobednicima u selekciji od 86 radova.

Pobednici su proglašeni 8. jula, ali je dodeljivanje nagrada odloženo zbog aktuelne epidemiološke situacije, a one su juče, 8. septembra, dodeljene u Vranju.

U ime Grada, ovogodišnjim laueratima čestitala je zamenica gradonačelnika Zorica Jović koja je rekla da predstavnici medija i kolege ne treba da zaborave lik i delo Slađane Veljković.

Upravo jedan od načina je da pišu na način na koji je ona to radila. Slađana Veljković bila je cenjeno ime u svetu novinarstva, jedna od najboljih na jugu Srbije. Britkog stila, prepoznatljivom strašću i posvećenošću, činjenicama umesto improvizacijama, ostavila je upečatljiv trag u srpskom novinarstvu - rekla je Jovićeva.

Podsetimo, nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima dodeljena je Dejanu Dimiću, uredniku portala Vranje news, dok je priznanje za najbolju reportažu pripalo Jeleni Marinović, novinarki RTS za reportažu Pristojan krov nad glavom, pre zime - imperativ za malu Nađu.

Nagradu u kategoriji “novinarski poduhvat” dodeljena je Radomanu Iriću za tekstove humanitarnog karaktera koje je objavio u dnevnom listu Blic, a zahvaljujući kojima je izgrađeno nekoliko kuća u Pčinjskom okrugu.

Po odluci žirija, nenovčana nagrada za “najbolju kovid reportažu” pripala je novinarki Večernjih novosti Jeleni Ćosin, za reportažu Obolela od korone, majka joj umrla, izbačena iz stana.

Ova nagrada se dodeljuje drugi put u Vranju, a prošle godine je nagradu u kategoriji najbolji uređivački rad dobio novinar i urednik Južnih vesti Aleksandar Stankov.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: