Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 15. 7. 2016.

| Društvo

Dodeljeni resori novim niškim većnicima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novo vece
Većnici dobili resore; foto: JV arhiva

Novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović nekoliko dana od preuzimanja funkcije, rasporedio je resore članovima Gradskog veća - sport najmlađem, a poljoprivredu najiskusnijem.

Odlučeno je, kako piše u rešenju, da većnik Miloš Milošević, diplomirani inženjer elektronike, bude zadužen za planiranje, izgradnju, urbanizam i energetiku.

Mihajlo Zdravković, koji je i do sada bio u Gradskom veću, brinuće o privredi i zaštiti životne sredine. U njegovom resoru je ranije bio i saobraćaj, ali će o tome naredne 4 godine brinuti Igor Vojinović, diplomirani ekonomista u čijem će resoru biti i kompletan sektor komunalnih delatnosti. Vojinović je, inače, dosad bio portparol "Parking servisa".

Lekar Saša Živić brinuće o zdravstvu, a Svetozar Aleksov kao diplomirani pravnik vodiće resore poljoprivrede i inspekcijskih poslova.

Inženjer zaštite na radu Branislav Kačar preuzeo je sport i omladinu, a Bojan Krstić, profesor razredne nastave, vodiće resor obrazovanja i školstva.

Dve dame u Gradskom veću podelile su resore socijalne zaštite, kulture i saradnje s opštinama. Tako će diplomirana pravnica Tijana Đorđević Ilić, koja već radi u Centru za socijalni rad “Sveti Sava”, brinuti o socijalnoj zaštiti, dok će Jelena Mitrovski, diplomirani ekonomista, voditi resore kulture i saradnje sa gradskim opštinama.

Podsetimo, Niš je nedavno dobio jedno od najmlađih gradskih veća u kojima su pojedinci mlađi od 30 godina i sa manje od 3 godine radnog iskustva.

Ipak, gradonačelnik Niša, kako je rekao, njihovu mladost i neiskustvo vidi kao prednost.


Vodovod opet na radaru Banđura

Iako mu je nakon gostovanja u emisiji “15 minuta”, gde je kao većnik zadužen za komunalne delatnosti zatražio ostavku direktora niškog JKP “Naissus” Dejana Andrejevića, iz resora oduzet Vodovod, novi zamenik gradonačelnik Miloš Banđur u novom mandatu će brinuti o vodosnabdevanju.

Na ovaj način će Banđur opet biti u tesnoj vezi sa poslovanjem Vodovoda i njegovim menadžmentom koji je kritikovao u prošlom mandatu, a sa čijim kritikama se na kraju, kada je već bilo poznato da više neće biti gradonačelnik, složio i Zoran Perišić.

Pored vodosnabdevanja on će brinuti i o upravljanju otpadom i sarađivati sa Univerzitetom. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oscar Pitagor

    19:55 // 17. 7. 2016.

    Овако децо: Ако не ставите на врло кратке узде СВЕ државне органе - способни и паметни људи неће моћи да направе паре ни за кога па ни за ваше плате. Паметне и способне људе који су умеју и могу да направе паре, не можете да нађете ни у једној државној институцији нити партији. Свако са имало духа бежи из строја као од куге. То зна већина влада и институција света.

  • Zlobnik

    14:11 // 16. 7. 2016.

    Ljudi be , ma ONI sve znaju !
    Naš narod lepo kaže :"Bu...dalu ne možeš ništa da naučiš ! Ona si sve znaje" !

    • DESKO cevabcija

      19:33 // 16. 7. 2016.

      Nislije shvatite da je buducnost samo sa BOJZIJEM,,,,,,,,Bulatovicu prepusti sve Bojziju a ti posto si vec penzioner sedi u rashladjen kabinet i uzivaj i pusti ovog mladog coveka da rukovodi gradom.Znas i sam da si pogresio sa Kacarom,ali hajde -njega ce Bojzi da edukuje malo,jer Bojzi je rodjen da rukovodi,stoji mu to jako lepo.Ako mislis da je bolje za njega,daj predlog da bude DIREKTOR na Distribuciju.

  • Ahm

    08:12 // 16. 7. 2016.

    Ne razumem zlurade komemntare.Nema vas na ulicama kad se protestuje,nema vas na izborima,nema vas nigde,sem u ovim pljuvanjima necega na sta iz vaseg stana ne mozete da uticete,niti je ova gomilam kvazieksperata nasekirana vasom pljuvacinom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: