Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 5. 1. 2021.

| Društvo

"Doder je novinarstvo razumeo ne samo kao borbu za istinu, nego i borbu za sve nas"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti

Od niškog novinara, publiciste i pisca Milorada Doderovića Dodera danas su se na komemorativnom skupu oprostili porodica, kolege i prijatelji, ističući da je bio "sav novinar", čovek koji je novinarstvo razumeo ne samo kao borbu za istinu, nego i borbu za sve nas.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović rekao je da je Doderović bio jedinstvena pojava u novinarstvu, da ga je upoznao u UNS-u gde su zajedno radili na jačanju Udruženja i novinarske profesije, kao i da je bio posvećen njihovoj zajedničkoj borbi.

Novinarstvo je razumeo ne samo kao borbu za istinu, nego i borbu za sve nas. Čini mi se, nažalost, da javnost u Srbiji nije imala prilike dovoljno da upozna Doderovo novinarstvo. Godinama svojom, a čini mi se i voljom drugih, na neki način bio je proteran iz srpskog novinarstva - naveo je Radomirović.

Dopisnica Danasa iz Niša Zorica Miladinović navela je da je potpuno sigurna da je Doderović bio "sav novinar".

Imao je novinarski nerv, petlju, ispravan sistem ličnih vrednosti. Prozivao je moćnike, a tekstovima je pomagao slabijima, zbog čega je bio i zabranjivan i nagrađivan, rekla je Miladinovićeva, koja je istakla i da su ga kolege volele i zbog njegove „brze misli, emotivnosti, elokvencije, šarma i duhovitosti“.

Doderovićev sin Nikola naveo je da je imao divnog oca i mentora, koji ga je naučio mnogo - ne samo o novinarstvu, nego i o životu.

On me je motivisao na razne načine i više puta mi je rekao da sam njegov nastavak života - rekao je Nikola.

Milorad Doderović preminuo je u noći 30. decembra u kovid zoni niškog Kliničkog centra, u 68. godini života, a biće sahranjen u sredu, 6. januara u 15.30 sati na Novom groblju u Nišu.

Snimak sa komemoracije možete pogledati u videu koji je u vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: