Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 2. 4. 2015.

| Društvo

Dogovorili se Grad Niš i “Gorica”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic
Gradonačelnik konačno razgovarao sa radnicima; Foto: ni.rs

Menadžment Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” ima 10 dana da osmisli plan za opstanak preduzeća, zaključak je sa sastanka u Gradskoj kući.

Posle skoro nedelju dana gradonačelnik Niša Zoran Perišić primio je radnike Javnog komunalnog preduzeća “Gorica”. Dogovoreno je da menadžment u narednim danima osmisli i ponudi sistemsko rešenje za izlazak iz krize.

Na sastanku je postignut dogovor da Grad Niš do utorka uplati “Gorici” 5 miliona dinara kako bi se isplatile zarade radnicima za januar mesec i nastavilo normalno funkcionisanje preduzeća. Dogovoreno je i da se nastave razgovori kako bi se pronašlo dugoročno sistemsko rešenje za funkcionisanje i rad JKP “Gorica” - stoji na zvaničnom sajtu Grada.

Ishodom sastanka zadovoljni su i sindikati koji su zbog nagomilanih problema protestovali i prethodnih dana.

Traži se od našeg menadžmenta da izrade sistemsko rešenje i to je ono što smo i mi hteli. Proteste obustavljamo do daljeg, ali bićemo na oprezu. Ukoliko i ovo bude prazna priča bićemo spremni na protest - priča Nebojša Petrović iz Samostalnog sindikata “Gorice”.

gorica Radnici čekaju "sistemsko rešenje"; Foto: Arhiva JVKako je juče rekao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, u prethodnih nedelju dana Grad je “Gorici” uplatio dvadesetak miliona dinara kako bi im račun bio odblokiran.

Naglasio je da veruje u “mlađi menadžment” ovog javnog preduzeća i da očekuje da ponude kvalitetno rešenje za opstanak preduzeća.

Podsetimo, račun “Gorice” je duže vreme bio u blokadi, a problemi sa platama u ovom preduzeću traju već duže vreme. Radnici su tokom 2014. rad obustavljali 2 puta - prvo u julu, pa zatim i u oktobru.

"Gorica" nije jedino javno preduzeće u Nišu u blokadi. Zbog duga prema "Jugorosgasu" blokiran je i račun niške Toplane.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Toplica Marković

    23:53 // 2. 4. 2015.

    Racionalizacija,sistemizacija,ni partijska,ni po babi ni po stricevima,nego iskrena i realna isve ce biti u redu i kao primer drugima.

    • LEGENDA

      08:59 // 3. 4. 2015.

      Drug Sindikalac! Sistemsko resenje-sklonite proizvodjaca problema. Ne lomite sve preko ledja radnika,koji ce po pravilu izgleda biti krivi...ne zaboravite i vi imate ledja...

  • Toplica Marković

    23:45 // 2. 4. 2015.

    Ima nade,ako se dogovor ispostuje

  • Čiča

    21:46 // 2. 4. 2015.

    Perišiću razumeš li ti suštinu problema? Loš menadžment je uništio Goricu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: