Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 8. 5. 2019.

| Društvo

Dograđuje se vrtić u Bojniku, u planu otvaranje mlađe jaslene grupe

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
vrtić bojnik
Dogradnja i otvaranje nove grupe, foto: Opština Bojnik

Još jednu prostoriju u kojoj će boraviti mališani, do kraja godine trebalo bi da dobije matična zgrada Predškolske ustanove “Đuka Dinić” u Bojniku. Nakon dogradnje vrtića, planira se otvaranje grupe za decu od godinu dana.

Zbog sve većeg broja zahteva roditelja za upisom jednogodišnjaka u vrtić, rukovodstvo je odlučilo da proširi svoje kapacitete. Prema rečima Zlate Mišić iz PU “Đuka Dinić”, Opština je konkurisala sa projektom za dogradnju i dobila neophodan novac.

Planira se izgradnja još jedne prostorije i otvaranje mlađe jaslene grupe, deca starosti od godinu dana do dve godine, koju do sada nismo imali - kaže Mišićeva.

Iako za ostale grupe, kaže ona, nema listi čekanja, već se sva deca upisuju u vrtić i predškolsko, ima desetak zahteva za upisom jednogodišnje dece.

Nemamo problem sa listama čekanja, ali ima zahteva roditelja za upisom mlađe dece, zbog čega ćemo i formirati tu grupu - kaže ona.

Novac je Opština dobila od Ministarstva bez portfelja, a radovi bi, prema podacima sa opštinskog sajta, trebalo da krenu u toku leta. Biće sazidana i opremljena prostorija od 60 metara kvadratnih, a mesta će biti za sve jednogodišnjake.

Ministarstvo je odobrilo oko 6 miliona dinara za dogradnju i opremanje vrtića u Bojniku, dok će za radove iz opštinskog budžeta biti odvojeno oko 1,5 miliona dinara - piše na sajtu.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja 2019. godine.

Inače, pored matične zgrade u Bojniku, Predškolska ustanova “Đuka Dinić” ima izdvoje na odeljenja u selima Lapotince, Kacabać, Stubla, Kosančić, Gornje Brijanje, Gornji Brestovac, Pridvorica i Đinđuša, a ove školske godine upisano je ukupno 263 mališana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: