Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 23. 8. 2018.

| Društvo

Dograđuje se vrtić u Lebanu, mesta za još stotinak mališana

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
vrtic lebane
Izgradnja novih prostorija trebalo bi da bude završena za 3 meseca, foto: Opština Lebane

Iako je temelj za nove prostorije vrtića “Dečja radost” u Lebanu postavljen još 2012. godine, radovi su, zbog nedostatka novca, tada stali. Na starim temeljima, u roku od 3 meseca, trebalo bi da budu ozidane nove prostorije, u kojima će mesta biti za još stotinak mališana.

Vrtić će, kaže direktorka Predškolske ustanove “Dečja radost” Nevena Zdravković, dobiti novih 350 kvadrata. Projektom je predviđeno da se izgradi soba za bebice od 9 do 20 meseci, u kojoj će biti dvadesetak krevetića i to će biti, kaže Zdravkovićeva, nova, mlađa jaslena grupa. Vrtić će zatim dobiti sobu za sterilizaciju flašica i cucli, fiskulturnu salu i još jednu prostoriju u kojoj će boraviti mališani do 5 godina.

Završetkom dogradnje, neće više biti liste čekanja, jer će biti mesta za svih 75 mališana koliko ih je trenutno na listi. Takođe, rasteretićemo i postojeće velike grupe, a formiraćemo i mlađu jaslenu grupu - kaže Zdravković.

U matičnoj zgradi u Lebanu trenutno boravi 183 deteta, dok je u isturenim odeljenjima u Bošnjacu, Cekavici, Lugaru, Bojanovcu, Konjinu, Šumanu, Popovcu, Prekopčelici, Šilovu, Krivači, Štulcu i Geglji, ukupno 190 mališana.

Vrednost projekta je 19 miliona dinara, deo novca, 5,5 miliona obezbedilo je Ministarstvo privrede, dok će ostatak biti finansiran iz opštinske kase.


U planu i adaptacija postojeće zgrade vrtića

Kako za Južne vesti kaže Zdravkovićeva, u planu je i rekonstrukcija matične zgrade u Lebanu.

Probaćemo da konkurišemo sa projektom sanacije i adaptacije postojećeg objekta. Zgrada je stara skoro 50 godina i trebalo bi da se ugradi nova stolarija, kako bi se smanjili torškovi grejanja, kao i da se postavi nova sanitarija - kaže Zdravkovićeva.

Pored ovoga, kaže ona, u planu imaju i dogradnju zgrade u Bošnjacu i otvaranje celodnevnog boravka u tom selu, jer se tamo većina stanovništva bavi poljoprivrednom, pa je potreba za vrtićem veća, jer su roditelji uglavnom po ceo dan na poslu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gale smrk

    13:31 // 3. 9. 2018.

    A Pertate i Cenovac, 2.000 stanovnika, udaljeni 10 km od Leskovca, pripadaju opstini Lebane, nemaju skolu, vrtic, ljuljaske za decu, a podsecaju na neke od sirijskih gradova. Urusio se Dom KULTURE, nekad davno zapoceta gradnja skole.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: