Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 17. 1. 2014.

| Društvo

Dogradnja OŠ "Branko Miljković" tek od maja

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
OS-Branko-Miljkovic.jpg
Propala učionica u OŠ "Branko Miljković"; foto: D. Vidojković

Gradske vlasti očekuju da rekonstrukcija i dogradnja OŠ "Branko Miljković", za koje je ranije bilo procenjeno da će početi u martu, startuje tek od maja, posle završetka javne nabavke koju raspisuje Ministarstvo.

Kako je objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu, Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave, koje će delimično finansirati rekonstrukciju, odobren je novac iz Evropske investicione banke.

Prema podacima Direkcije za izgradnju Grada, Ministarstvo će učestvovati sa 40 miliona dinara, koliko će biti obezbeđeno i iz gradskog budžeta.

- Radovi će početi čim se završi javna nabavka. Ministarstvo sada treba da raspiše javnu nabavku za izvođenje radova. Treba da prođe mesec dana od raspisivanja, pa postoji rok žalbe, a ako se neko žali, čitav taj proces može da se oduži, kao što se, na primer, desilo sa Oficirskim domom - objašnjava tehnički direktor Direkcije Zoran Rajčić.

Inspekcija je još 2012. godine zatvorila 9 učionica u ovoj školi zbog opasnosti od rušenja, zbog čega neki razredi imaju nastavu u 3 smene sa skraćenim časovima. Sve ovo je nekoliko puta izazivalo proteste roditelja.

Podsetimo, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je na sednici Gradskog veća u septembru prošle godine rekao da je početak radova na ovoj školi odložilo to što je Evropska investiciona banka zahtevala dodatna geodetska istraživanja i tada je procenio da će radovi početi u martu 2014.


Rekonstruišu i ulice

Odlukom o rasporedu sredstava u okviru mera za unapređenje lokalne i regionalne infrastrukture od 16. maja 2013, osim renoviranja škole, planirana je i rekonstrukcija 4 ulice u centru Niša: Ulice Dragiše Cvetkovića, Episkopske, Svetozara Markovića i Koste Stamenkovića.

To će koštati 78 miliona dinara, od čega će polovinu obezbediti Ministarstvo, a polovinu Grad. Radovi će obuhvatiti i kompletnu onfrastrukturu, odnosno renoviranje trotoara, vodovoda i kanalizacije i zamenu saobraćajne signalizacije.  

Iz Direkcije za izgradnju je rečeno da postoje pripremljeni projekti za rekonstrukciju još ulica, kojima će se Grad prijaviti na novi konkurs Ministarstva koji se uskoro očekuje. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: