Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 22. 10. 2020.

| Društvo

Dok Krizni štab traži dosledno sprovođenje mera, u Aleksincu predlažu duže radno vreme kafića

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Aleksinac
Nejasno zašto je radno vreme kafića produženo i pored teške epidemiološke situacije; foto: J. Z.

Dok su iz Kriznog štaba Vlade danas poručili da su zabrinuti zbog trenutne epidemiološke situacije koja se pogoršava i traže da se mere dosledno sprovode, u isto vreme su u Aleksincu i pored zabrane rada ugostiteljskim objektima posle 23 sata većnici usvojili predlog da se produži radno vreme kafića, vikendom i za dva sata. Iako odluka još nije konačna, nejasno je otkud ovakav predlog i pored povećanja broja obolelih od korone.

Zbog više od 500 novozaraženih koronom u jednom danu, što se zvanično u Srbiji desilo prvi put od početka epidemije, danas je održana hitna sednica Kriznog štaba. Ipak, nije bilo pooštravanja mera, već je naloženo da se one koje su več donete strogo kontrolišu i rigorozno sprovode.

Imunolog Srđa Janković je objasnio da je cilj da se više ne toleriše njihovo kršenje i da se time spreči da se situacija dalje pogoršava.

Radi se na pravnom okviru koji bi omogućio da se sankcionišu oni koji krše mere.

Krizni štab je zabrinut zbog trenutne epidemijske situacije jer se ona pogoršava, ali možemo još mnogo toga da uradimo i dosta toga zavisi od nas - poručio je.

Na građane je apelovao da se pridržavaju mera, a nadležnima poručio da kontrolišu njihovo poštovanje.

Međutim, i pored mere Kriznog štaba koja zabranjuje rad ugostiteljskim objektima posle 23 sata, u Aleksincu je predloženo duže radno vreme kafića.

Dok je zasedao Krizni štab, održana je i sednica Opštinskog veća u Aleksincu. Kako su posle sednice objavili na zvaničnoj Fejsbuk stranici - utvrđen je Nacrt odluke o utvrđivanju radnog vremena trgovinskih, zanatskih i ugostiteljskih objekata na teritoriji Opštine Aleksinac.

Prema kojoj ugostiteljski objekti radnim danima mogu biti otvoreni od 07:00h do 00:00h, odnosno vikendom od 07:00h do 01:00h, dok objekti koji se nalaze u kolektivnoj stambenoj zgradi od 06:00h do 23:00h, odnosno u danima vikenda od 07:00h do 00:00h - naveli su nakon sednice.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je potvrdio da zabrana rada ugostiteljskih objekata posle 23 sata važi za sve u Srbiji.

Iako odluka aleksinačkih većnika nije stupila na snagu, jer tek treba da je usvoje odbornici, nejasno je otkud ovakav predlog i pored pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji. Objašnjenja za sada nema, jer se predsednik Opštine Dalibor Radičević nije javio novinarima i odgovorio na poruke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Eto toliko od novog preCednika Opstine

    17:53 // 23. 10. 2020.

    E tako je to u gradu Aleks.gde vladaju neuki, neodgovorni i nadmeni ljudi.
    Zdravlje nije bitno, bitne su kafane i kafici... a kako i ne bi, kad pojedinci iz vladajuce stranke, provode vise vrem.sedeci u iste, nego na poslu ili kucama.
    Neka se nastavi sa slavljem, neka budu i dalje zurke... neka se radi duze... a ZDRAVLJE KO SISA...
    MOZE SE...ZAR NE?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: