Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 9. 7. 2015.

Dok pljušte međusobne optužbe, bazilici preti uništavanje

slika1 Bazilika se nalazi baš na pravcu puta; foto: FB strana Zavod za zaštitu spomenika Niš

Zbog toga što niški Zavod, uprkos obavezi, nije pokrenuo postupak zakonske zaštite bazilike kod Bele Palanke, nije bilo drugih mogućnosti do da se dozvoli da auto-put pređe preko nje, kažu iz Republičkog zavoda za zaštitu spomenika.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Snezana

    21:26 // 9. 7. 2015.

    Ko nema proslost ne moze da ima ni buducnost a "gospoda" sa vlasti nema elementarno obrazovanje kad sebi dopusta ovako nesto. BRUKA ali doci ce izbori pa narode pamet u glavu. Ne verujte prevarantima, demagozima, laznim patriotama i pateticnim nastupima.

  • Зоран Михајловић

    21:37 // 9. 7. 2015.

    Желим да изразим дубоку захвалност Господину Тонију Чершкову за исказану професионалност и пре свега храброст на подизању гласа разума против вандализма који је исказао Републички завод
    Пс
    Цистерну на локалитету Градина-Кршевица Нишки завод није затрпао него конзервирао а преко цистерне се не планира никаква изградња новог објекта,не дај Боже аутопута

  • ahm

    19:19 // 9. 7. 2015.

    Blokirati put Nis-Pirot,bagra samo jezik sile razume

  • ШаЛу На СтРанУ

    20:10 // 9. 7. 2015.

    И један и други Завод су брука жива. Па ја да сам директор или службеник и да ми се деси овако нешто, сматрао бих то својим професионалним и личним неуспехом. Ало људи освестите се мало, не препуцавајте се него радите само свој посао. Е, затрпаће се за нека боља времена! Које су то приче за малу децу, па шта кад дођу боља времена порушиће ауто-пут! Е лицемери не фарбајте више овај напаћени народ!

    • možda je i bolje

      10:41 // 10. 7. 2015.

      da se zatrpa za neka druga vremena nego da ovi stručnjaci bilo šta rade, ali je potrebno da i inženjeri Koridora Srbije zarade malo svoju platu i malo izmeste trasu puta, za ta bolja vremena. Nadam se da to nije nemoguća misija za te inženjere, ako jeste neka angažuju neku privatnu projektantsku kuću za taj posao, pa makar i oni imali sklopljen ugovor o saradnji sa tim projektnim biroom.

  • misko

    16:32 // 9. 7. 2015.

    A bre, dal' su ovi normalni ?! Sve bi ih, i nišlije i beogradjane, oterao sa posla, jer svoj posao ne rade.

    • CVETKO prvi

      18:48 // 9. 7. 2015.

      @misko :
      Miško be , ti si pametan čovek !
      Tvoje pitanje je odgovor ! Nisu i nikada nema ni da budu !!
      Sve što je u svetu normalno kod nas nije ! Svet nije normalan ..jer poštuje istoriju , koja nije počela sa njima već hiljadama godina pre njih ! U Srbiji istorija počinje sa svakom "šušom i pušom" , sve pre toga
      je ... ništa , nula , zero ! Zato i mi uvek krećemo od nule /negativne/ !

  • Dusica Radosavljevic

    16:45 // 9. 7. 2015.

    Ovaj tekst je bruka , da se radi o nekom mafijasu ili pevaljki ili starleti neko bi se vec naso iz vlade da je zastiti po hitnom postupku , ali kad je istorijski spomenik 9od neprocenjive vrednosti onada idemo po zakonu , a kako mogu da vidim i njega ne poznajemo bas najbolje , prebacuje se lopta sa jednog na drugog , stidite se direktori , ministri , i ostalo drustvance ,S R M O T A

  • Svevladovic

    09:33 // 10. 7. 2015.

    G-djo Petrovic, trebalo bi da radite po zakonima ove zemlje, pravilima struke i profesionalnoj savesti a ne da se oslanjate na "pritisak javnosti"! Obesmislili ste postojanje gradskog ZZZS!!!

  • Miroslav Kraincanic

    10:43 // 10. 7. 2015.

    Ako neko sa vrha vlasti daje nebulozna tumacenja i opravdanja da bi pokrio neciju neodgovornost, onda je vreme da narod uzme stvar u svoje ruke.Ispravni komentari na net-u povodom zatrpavanja bazilike asfaltnim putem radi navodne konzervacije, ukazuju da je mnogo vise razuma medju obicnim gradjanima nego medju tzv strucnjacima.E u tom slucaju POKRECE SE PETICIJA ZA SMENU (NE)ODGOVORNIH.

  • Dragan

    13:39 // 10. 7. 2015.

    Sve je ovo posledica "zainteresovanih" insitucija (od Ministarstva kulture, preko ministra, koga više "brine" frizura, nego li kultura). Obećao je da će raspisati konkurse i "proveriti" sposobnost kadrova.. E, pa nije!!! Čak je i ličnost iz "ove priče" bila "na listi za odstranjivanje" (najbolje znaju ljudi iz svih Zavoda). Ovi gore su samo politički jaki, te za kulturu (njihova slika) nema ništa!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: