Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 12. 12. 2020.

| Društvo

Dok se čekaju dozvole za novi rendgen, Vlasotinčani sa težim simptomima na snimanje moraju u Leskovac

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Dom zdravlja Vlasotince
Do saglasnosti za korišćenje rendgena, Vlasotinčani moraju u Leskovac; foto: T. Todorović

Građanima Vlasotinca u toku vanredne situacije koja je i dalje na snazi u toj opštini, još nije dostupan rendgen aparat. Iako on postoji i ispravan je, trenutno se čeka na saglasnost nadležnih institucija, a samo najteži pacijenti dobijaju snimanje u leskovačkom Domu zdravlja, gde je to trenutno moguće. Kako bi ubrzali proces i pomogli svojim kolegama, tehničari iz Vlasotinca biće upućeni u leskovački Dom zdravlja do dobijanja saglasnosti za korišćenje rendgena u toj opštini.

Vlasotinčani koji trenutno boluju od kovida-19 kažu da u Domu zdravlja ne mogu da obave snimanje rendgenom, zbog čega oni sa težom kliničkom slikom često moraju da putuju do Leskovca.

Stvaraju se velike gužve u kovid ambulanti i u istoj prostoriji se daje infuzija, injekcije i vadi se krv, ali je neosporan rad zdravstvenih radnika koji ulažu sve moguće napore - kažu Vlasotinčani.

Ipak, rendgen aparat postoji i, prema rečima predsednika Opštine i komananta Štaba za vandredne situacije Bratislava Petrovića, čeka se na procedure koje su nužne da se sprovedu kako bi, kaže, Direktorat za radijacionu i nuklearnu bezbednost Srbije dao saglasnost da se on i koristi. Dom zdravlja Vlasotince Vlasotinčani čekaju rendgen u svom Domu zdravlja; foto: T. Todorović

Tokom trajanja te procedure, kaže Petrović, Dom zdravlja u Vlasotincu poslao je svoje tehničare da pomognu leskovačkom Domu zdravlja, kako bi se i pacijenti iz Vlasotinca pregledali što pre.

Na stalnoj smo vezi sa direktoratom, sprovodimo procedure i očekujemo da što pre aparat bude stavljen u funkciju - kaže Petrović.

Inače, svi pacijenti sa težom kliničkom slikom smeštaju se u leskovačku kovid bolnicu i trenutni broj pacijenata sa teritorije Vlasotinca je 28.

Od početka pandemije u Vlasotincu, prema rečima predsednika Opštine, evidentirano je 1.011 slučajeva zaraze, a u izolaciji je trenutno 925 osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: