Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 16. 8. 2021.

| Društvo

Doktor Dejan Hristov: Struka i nadležni se prema koroni odnose kao da će nestati ako je ignorišu

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti

Doktor Dejan Hristov: Stuka i nadležni se prema koroni odnose kao da će nestati ako je ignorišu

Broj zaraženih raste, vakcinacija protiv korone ne ide planiranim tokom, dok nadležni kao da ignorišu celu situaciju, kaže doktor Dejan Hristov, internista iz Niša koji je više puta radio u kovid zoni. Da bi, kada bi se testirali svi sa simptomoma kovida, broj inficiranih bio bi mnogo veći od zvanične brojke, upozorio je Hristov u emisiji "15 minuta".

Država, Lekarska komora, Medicinski fakultet i druge nadležne institucije igronisanjem antivacinalnog pokreta doprinele su njegovom jačem delovanju, kaže Dejan Hristov i upozorava da je jedino veliki broj vakcinisanih rešenje da virus oslabi. Dodaje da je uvođenje propusnica za vakcinisane, kao što su uradile mnoge zemlje, jedno od rešenja.

Ukoliko žellš da izađeš u kafić, odeš na koncert, živiš kao normalna ljudska osoba moraš da se vakcinišeš i pokažeš dokaz o vakcinaciji. Ako ne, sedi kući i nemoj da se družiš sa ljudima - poručuje Hristov.

Smatra da nije dovoljno uvesti mere, već ih je potrebno i kontrolisati. Međutim, objašnjava Hristov, državu i propise niko ne poštuje - što možemo videti u prodavnicama, pekarama i taksi prevozu gde niko ne nosi maske.

Prema koroni se odnosimo kao da će sama od sebe da nestane, ako budemo strpljivi i gledamo na drugu stranu to će neko da reši umesto nas. Makedonija, susedi za koje sam voleo da kažem da smo ozbiljnija država, uvodi green pass, nećete moći da uđete u restoran, bioskop ako niste vakcinisani - podseća Hristov.

Hristov, koji je inače i deo niškog benda "Liga izuzetnih džentlmena" i pisac, govorio je u emisiji "15 minuta" i o svirkama, festivalima, ali i o posledicama neodgovornog ponašanja koje stižu sa novim talasom korone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr. Samardžić

    16:20 // 17. 8. 2021.

    Vakcinisanje rizičnih grupa ima smisla u cilju sprečavanja i smanjenja teških kliničkih slika i smrtnosti. Vakcinisati potpuno zdrave ljude, mlade (decu od 12g.) koji nemaju mali iki nikakav rizik da razvoju tešku klinički formu infekcije, pa jos iz to i vakcinom čije dugoročne efekte i kolateralne pojave jos neznamo je neodgovorno. Primorati druge na medicinski tretman je peoriv svake med. Et

  • Dr. Samardžić

    16:13 // 17. 8. 2021.

    Kolega, bavi se naukom i strukom a ne politikom. Nauka je danas dokazala da se vakcinisani inficiraju i prenose zarazu na druge gotovo kao i nevakcinisani. Takozvane “propusnice” ili “green pass” su potpuno neefikasna zdravstveno i u cilju sprečavanja ili širenja zaraze. Služe isključivo kao indirektno diskriminatorno ucjenjivački sredstvo da bi se ljudi vakcinisaki protiv svoje volje.

  • imam utisak da je uporište antivaksera među zdravstvenim radnicima

    07:36 // 17. 8. 2021.

    Zabranite da u operacionu salu ulaze lekari kojima članovi porodice nisu vakcinisani, pa će pacijenti biti zaštićeniji, a povećaće se procenat vakcinisanih. Javno zdravstvo plaćamo mi, ako naklaćeni na državni kazan ne žele da se vakcinišu članovi njihove porodice, neka dobiju raskid ugovora o radu. To treba da važi za sve na javnom kazanu. Vakcina je kao pojas u kolima, kazna mora da postoji.

    • Dragutin

      09:51 // 17. 8. 2021.

      I ja sam za to, pa kad ti se upali slepo crevo idi kod nevakcinisanog u privatnu bolnicu da te operiše

    • Dr. Samardžić

      16:43 // 17. 8. 2021.

      Predlažem da se svim pušačima negira lečenje u akičaju polmonitisa, BPCO-a, i drugih respiratornih bolesti uzrokovanim pušenjem. Takođe svim gojaznim ljudima da se ne ukaze nikakva pomoć pri infarktu ili drugim metaboličkim, i drugi. patologijama uzrokovane neprikladnom ishranom i gojažnošću. Ciroza jetre uzrokovana etilenom (alkoholom) da se ne leči. Mi plaćamo zdravstvo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: