Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 5. 1. 2022.

Doktor Janković: Naredne 2 nedelje komplikovane, biće preko 30.000 novozaraženih

KOVID korona ambulanta Kosta Omikron zarazniji od ostalih sojeva; foto: A. Kostić

Da će u narednim danima biti čak i preko 30.000 novozaraženih kovidom i da broj novoobolelih poslednjih dana pokazuje da Srbija ide ka novom epidemijskom talasu, kojem je ubrzanje dao novi omikron soj virusa, rekao je za RTS zamenik direktora UKC Niš doktor Radmilo Janković. Smatra da će novi talas izazvati mnogo veći socijalni i društveni pritisak, nego zdravstveni i da bi društveni kolaps mogao da se izbegne ako pratimo mere koje su preduzele zemlje u zapadnoj Evropi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    12:20 // 5. 1. 2022.

    Pa u onu kovid ambulantu na Čair, da dođeš sa sve skafander ima da se razboliš!. Svko svakom jaše za vrat, nema distanca, ''samo da pitaju nešto'' pa ostanu unutra dok ne završe posao, dočekuju ih tetke i strine da ih uvedu preko reda..... Ne poštuje se zakon jer nema ko da ih kažnjava. Srbija bre!. Nerad i javašluk svih radnika u svim ministrarstvima koji su na državni kazan!

  • Istina

    12:25 // 5. 1. 2022.

    Sledeće dve nedelje su ključne! I tako u krug.

    • qgo

      06:59 // 6. 1. 2022.

      Zemlja drhti, sve se ruši,
      Ni nedelje nema više,
      Fašističke ljute zveri
      Sve pod sobom uništiše.

  • Dokle bre vise sa to naredne dve nedelje su kljucne? Ja ipak mislim da je kljucna sedamnesta doza vakcine

    13:05 // 5. 1. 2022.

    Prosle god kazu nema grip korona ga potisnula. Sad se od jednom opet pojavio grip. 90 posto informacija koje su izneli svi svetski lekari su cista izmisljotina i nagadjanje. Jedni kazu omikron bezazlen, luda evropa sve zatvara zbog njega. Najvecu stopu vakcinacije ima evropa i opet imaju najvise zarazenih. Kad vidim sta im rade po evropu, nikad vise necu da kazem da je vucic diktator

  • Lady Li

    13:36 // 5. 1. 2022.

    Mislim da narodu koji je ovoliko namučen a posebno unazad dve godine od kada je počeo haos sa koronom nisu potrebne ovakve pesimistične i obeshrabrujuće izjave....valjda je negde u svetu objavljeno da korona polako slabi, mislim stvarno preteruju!

  • Smuk

    14:00 // 5. 1. 2022.

    Ma , nemaju pojma doktori i profesori dr sci !
    "Treće oko" je naučni časopis svetske klase a oni nemaju niti jedan rad objavljen u njemu i recenziran od strane naših "članova Akademije Južnih vesti" , čiji se separati i naučni radovi objavljuju svakodnevno ... u komentarima !
    Poneki lekari /doktori/ , sastaviše godinu i pol dana,dežurajući po Covid bolnicama a "pametni" narod pisuje i boluje !

    • Des - pot

      17:00 // 5. 1. 2022.

      Ma šta kažeš,nemaju pojma doktori! Jel vidiš sad, da su te svi razumeli i bar polovina te podržava.Ne možeš da kažeš da narod ne zna bolje od doktori!

    • Ђраган Дилас

      08:51 // 6. 1. 2022.

      Шта сарказамишете овде вас двојица.
      Еве ви мој искуство.
      Има сам једном тешку ифекцију у стомак, пи неки антабиотици што ми преписа један лекар и два дана ништа. Трећи поче да пијем чај од коприву с исушено крило слепог миша и одма ми беше боље!

    • Des - pot

      11:29 // 6. 1. 2022.

      Дилас, verujém ti, jer i meni deda Pejča, zvani Korobónja, prebaja od stra', i od t'd se ne štrecam noću, a za dan da ti ne pričam, spavam k'o jagnje!

    • Ђраган Дилас

      12:08 // 6. 1. 2022.

      ДелУје ли тој и на стра од женУ?!

    • Des - pot

      18:48 // 6. 1. 2022.

      Дилас, odgovorí ti danas al' ga ne objaviše, pa da ponovim, deda Pejča zvani Korobonja, ne zna bajalicu za stra' od ženú, a ová za to ne pomaže!

    • Ђраган Дилас

      09:05 // 7. 1. 2022.

      У сваком случају, фала ти на голем труд. И сам дам мислео да је тој неизлечива бољка.

  • MilosNis

    14:44 // 5. 1. 2022.

    Dve godine prodjose al te dve kljucne nedelje nikad!

  • Zaljubljen u jednu Malu

    15:06 // 5. 1. 2022.

    Pa da prvo pustite strane turiste pred doček nove godine
    NAPUNITE SKIJALIŠTA I HOTELE A POSLE
    tad niko ništa ne priča a sad će da tvrdite pazar kako ima mnogo zaraženih da nas zatvore po kućama da ni kafu u kafić ne možemo ljudski da popijemo da vidimo neku ženu ili devojku nije fer prema ljudima koji su socijalna bića a ujedno i poštuju pravila

    • Kunem se u moje trece oko da govorim istinu ha ha ha. Blago onima koji imaju pamcenje kao zlatna ribica

      16:33 // 5. 1. 2022.

      Sav zapadni svet, svi su imali ludacke mere zatvaranja, najvise vakc, zabranu proslave bozica i n godine pa opet sad beleze rekordne cifre po broju obolelih. Tako da mani se te price da su proslave krive za sirenje virusa. To ti je kao kad bi verovao da je 2 sata kraci rad kafana smanjio broj obolelih. A i da obolis, 99.99 posto ces da prodjes sa malo kasljuc kasljuc, malo temperatura i to je to

  • Nišlija

    20:32 // 5. 1. 2022.

    Bitno je da ste turiste pustili da uđu u zemlju a sada nam držite slovo časti o Koroni i merama a možda nas i zatvorite da ne širimo bakterije ako kad smo dozvolili što da ne, oni se lepo zaposlili sebe zbrinuli primaju plate preko stotke poženili se dobili funkcije a ostatak sveta luta gradom bez posla razvedeni, neki sami ni kafu ne mogu da popiju u kafić da vide neku devojku ako tako i treba!

  • B.p.

    07:28 // 6. 1. 2022.

    Normalno kad se prska uz dozvolu 24 sata sve znate unapred

  • Ђраган Дилас

    09:10 // 6. 1. 2022.

    Доктор Радмило све лепо ради и апсолвира и то је ОК. Али, никада нисам чуо неку критику усмерену према окупљању, од стране власти, неколико десетина хиљада на силу доведених људи из политичких разлога, вероватно јер је у некој хијерархији руководилаца. Да се не замера, шта ли?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: