Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 5. 4. 2020.

| Društvo

Doktor iz Kuršumlije sumnja da ima koronu, kaže da niko neće da ga testira

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
Radiolog kuršumlijskog Doma zdravlja sumnja da je zaražen virusom korona; Foto: Lj. M.

Iako ima visoku temperaturu i simptome koji ukazuju da je inficiran virusom korona, zbog čega je u petak i zatražio pomoć u posebnom Odeljenju za izolaciju i prijem zaraženih u kuršumlijskom Domu zdravlja, doktor radiolog u ovoj ustanovi Tomislav Arsenijević, tvrdi da već nekoliko dana on i njegovi saradnici pokušavaju da se testiraju, ali da testova jednostavno nema.

Trenutno je u izolaciji, zbog čega je Odeljenje radiologije Doma zdravlja u Kuršumliji, kako kaže, zatvoreno do daljeg.

Arsenijević sumnja da ima još zaraženih među zdravstvenim radnicima, ali i građanima Kuršumlije, međutim da se to prikriva tako što se ljudi sa simptomima koji ukazuju na virus korona ne testiraju. 1280x0_dr-tomislav-arsenijevic Doktor Tomislav Arsenijević, radiolog; Foto: lj. M.

Već nekoliko dana ja i moji saradnici, tehničar i tehničarka na Odeljenju radiologije imamo simptome koji ukazuju da smo inficirani virusom. Svi imamo temperaturu i jake bolove, a ja sam lično tražio da se testiramo, ali su mi rekli da testova nema. Pod jakom sam terapijom ovih dana, pokušavam da se izlečim ali je zdravstveno stanje iz dana u dan sve gore – priča Arsenijević.

Ovaj 61-godišnjak kaže da je preležao razne viruse i bolesti, ali da ovako nešto za sada nije doživeo.

Osećaj je strašan, kao da me je udario brzi voz. Već nekoliko dana me je slomila temperatura, uradio sam rendgenski snimak. Imam obostranu upalu pluća, zvali su iz Kuršumlije prokupačku bolnicu, ali su im oni rekli da nema testova. Sve što je do sada zvanično potvrđenih pacijenata sa virusom korone u Kuršumliji, prvo su prošli kroz Odeljenje radiologije. Smatram da smo se i mi zarazili koronom, a krvna slika i rendgen pluća po meni to i potvrđuju – dodaje Arsenijević. IMG-8752bb712533c650ac608eeaa1c3cff7-V Na snimku se vidi zapaljenje pluća; Foto: Lj. M.

Kaže da je pričao sa kolegama iz Niša i da su mu sa simptomima koje im je objasnio telefonom, potvrdili da 99% ima koronavirus.

On smatra da bar još dvadesetak radnika kuršumlijskog Doma zdravlja ima siptome virusa, ali da se testiranje ne radi iako je na državnim medijima bilo reči da će se krenuti sa masovnim testiranjem.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović sumnja u navode svog lekara i tvrdi da ukoliko je njegovo zdravlje narušeno, da bi on već bio poslat na prokupačko Infektivno odeljenje gde se pacijenti šalju na testiranje.

Svi za koje se posumnja da imaju simptome koji upućuju na virus korona šalju se u prokupačku bolnicu, a oni sa težom slikom odmah u KC Niš - rekla je direktorka Petrović.

Ona ističe da će se tokom ove nedelje, u narednih nekoliko dana svi zaposleni u Domu zdravlja u Kuršumliji testirati na virus korona i da je to ranije planirano nezavisno od slučaja dr Arsenijevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sofia

    10:14 // 6. 4. 2020.

    Kolega se zarazio pre 3 nedelje.
    Jedva namolio da ga testiraju pozitivan, to je stiglo prosle nedelje (3 dana trebalo da se uradi test).
    Proslog petka - znači 03.04.2020. uzeli spiskove za nas ostale iz ambulante.
    I?
    Kad će nas da testiraju?
    Nikakv predlog nije stigao od nadležnih /epidemiolozi/ mi i dalje idemo na posao. Možda smo u inkubaciji, možda smo asimptomatski prenosioci.
    Nema za

  • Cvetislav

    23:31 // 5. 4. 2020.

    Treba da se smeni ova uranija......

  • Andrea

    21:52 // 5. 4. 2020.

    Ovaj doktor Araenijevic bi trebalo da odgovara ako ovo nine istina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: