Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:06, 14. 9. 2020.

| Društvo

Doktor sa 2 specijalizacije smenjen iz UO Instituta Niška Banja, kolege kažu - umešana politika

Autor:T. Tasić, N. MitićIzvor:Južne vesti
Institut niska banja foto radonnb
Lazarevi smenjen bez obrazloženja; foto: radonnb.co.rs

Iz Vlade Srbije su presekli - doktor Milan Lazarević više neće biti član Upravnog odbora Instituta u Niškoj Banji. Iako kolege za njega tvrde da je vrh lekarske struke u Nišu, na njegovo mesto postavljen je direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović, koji, kako kaže, rešenje o izboru čeka da mu stigne poštom.

Vlada Srbije je rešenjem koje je potpisala premijerka Ana Brnabić odlučila da doktor Milan Lazarević više ne bude u Upravnom odboru Instituta u Niškoj Banji, iako u svojoj biografiji ima 2 specijalizacije i, prema tvrdnji kolega, važi za vrh lekarske struke u Kliničkom centru Niš.

Šahovske kombinatorike, kako je ovu smenu nazvao direktor kardiohirurgije Dragan Milić, po kojima je bez obrazloženja smenjen Lazarević, podsećaju ga na divlji zapad.

Kako za smenu doktora Lazarevića nedostaje obrazloženje, ukazuje dr Dragan Milić kome je nerazumljivo kako je odluka za smenu pala na lekara sa 2 specijalizacije.

Znam koliko je stručan i kvalitetan i ne mogu da razumem koji su to principi i šahovske kombinatorike. Da li je u pitanju struka ili nešto drugo, način na koji je smenjen podseća na divlji zapad jer nema obrazloženja, a nema ni razloga za njegovu smenu - kaže Milić.

U donošenje odluka o smeni, dodaje Milić, nema mesta politici i tim šahovskim kombinatorikama.

Ovo je nedopustivo za zdravstvene ustanove gde odluke treba da donose najstručniji ljudi, jer od toga zavise životi. Tu politika i šahovske kombinatorike ne bi smele da se mešaju - smatra direktor Milić.


Novi član UO još ne zna da je imenovan

Da je postavljen za novog člana Upravnog odbora, Slavoljub Živadinović još zvanično ne zna, te nije hteo da komentariše odluku dok mu rešenje ne stigne na kućnu adresu.

Još nisam ni čuo, evo od vas… Nezvanično sam čuo, kad mi stigne ovo mogu da vam kažem nešto. Čuo sam se sa kolegom iz Beograda, pričali smo i tako, on je rekao da je to to i tako - rekao je Živadinović za Južne vesti.

Inače, pored toga što će biti u Upravnom odboru Instituta u Niškoj Banji, Slavoljub Živadinović je i direktor niške Hitne pomoći, a odnedavno i član Štaba za vanredne situacije u Nišu.

Na koji način će se posvetiti svim poslovima nije želeo da komentariše, dok, kaže, zvanično ne dobije obaveštenje o imenovanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki Niš

    20:14 // 15. 9. 2020.

    Nek nas ponižavaju kad smo stoke!
    Sta je još ostalo?
    Kristijan Golubović za ministra pravde? onaj narkoman sa Pinka za ministra telekomunikacija? Tijana Ajfon za ministra kulture?
    Koliko smo malodušni, ni to nije isključeno!

  • Siffi

    11:38 // 15. 9. 2020.

    Srbija = Somalija

    • Ouzo

      20:06 // 15. 9. 2020.

      Ne vredjaj Somaliju !

  • Aca

    10:33 // 15. 9. 2020.

    Oko ovog naseg predsednika sve neki polovnjaci nijedan strucnjak!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: