Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 15. 9. 2023.

| Društvo

Dokumentarac "Mudrost traume" i panel koji vodi Jelena Đoković i u Nišu

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
mudrost traume
Premijera dokumentarca i panel nakon projekcije i u Nišu; foto: Fondacija "Novak Đoković"

Premijera dokumentarnog filma dr Gabora Matea Mudrost traume biće održana i u Nišu 20. septembra, a iz Fondacije "Novak Đoković" najavljuju i panel nakon projekcije koji će voditi suosnivačica i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, kao i programska direktorka Smiljana Grujić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić i studentkinja Dragica Bogetić.

U okviru programa "Podrška, ne perfekcija" do kraja septembra Fondacija "Novak Đoković" organizuje projekcije dokumentarca "Mudrost traume" u 24 grada i 6 zemalja regiona, a Niš je jedan od gradova gde će posetioci moći da se upoznaju sa radom dr Gabora Matea - u sredu 20. septembra od 19 sati u bioskopu "Cineplexx". Karte se mogu kupiti u bioskopu.

Iz Fondacije ističu da su projekcije dokumentarca, predavanja i njegov dolazak na Balkan uz radionice organizovali sa željom da se što veći broj ljudi upozna sa njegovom dugogodišnjom praksom i iskustvom. mudrost traume Da li naša najveća bol može da bude put ka ličnom isceljenju - jedno od pitanja dokumentarca; foto: Fondacija "Novak Đoković"

Dokumentarni film Mudrost traume namenjen je svima koji žele da se upoznaju sa radom i delom dr Gabora Matea i steknu uvid u filozofiju njegovog rada sa ljudima. U dokumentarcu putujemo zajedno sa lekarom, autorom bestselera i dobitnikom Ordena Kanade dr Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovekom koji je svoj život posvetio razumevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo - poručuju.

I u Nišu će nakon projekcije biti održan panel, na kome će publika moći da postavi pitanja o filmu, ali i o radu Fondacije.

Najavljuju da će govornici biti suosnivačica i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije - Jelena Đoković, programska direktorka istoimene fondacije i koautor programa "Podrška, ne perfekcija" - Smiljana Grujić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu - Igor Jurić, kao i Dragica Bogetić - studentkinja doktorskih studija na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Takođe ističu da će sav prihod od prodatih ulaznica biti prosleđen Fondaciji i njenim programima usmerenim ka pružanju podrške roditeljima i deci.

Pridružite se u ovoj jedinstvenoj prilici dok se pod okriljem Novak Đoković Fondacije okupljamo da istražimo Mudrost traume i krenite na putovanje samosvesti, isceljenja i rasta. Projekcije filma, kao uvod u razgovore i radionice koji slede nakon toga sa Dr Mateom, obećavaju da će biti obogaćujuće iskustvo koje će ostaviti trajan uticaj na pojedince i zajednice širom Balkana - ističu iz Fondacije.

Inače, Fondacija "Novak Đoković" postoji već 15 godina, a kažu da pored programa za ulaganje u predškolsko obrazovanje u Srbiji, za koje smatraju da može promeniti život dece i zajednice, poslednjih godina zalažu se za dovođenje svetski priznatih stručnjaka iz oblasti roditeljstva i ranog razvoja u Srbiju i zemlje regiona, pa tako posle gostovanja dr Shefali 2022. godine, ove godine dovode dr Gabora Matea, koji će u glavnim gradovima regiona voditi lično radionice i razgovore sa polaznicima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: