Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 27. 8. 2018.

| Društvo

Dom i menza besplatni za najbolje brucoše na Mašinskom fakultetu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
studentski dom
Smeštaj u studentskom domu mesečno košta oko 1.500 dinara; foto: Studentski centar Niš

Kako muke sa finansijama ne bi bile prepreka da mladi i talentovani studiraju, ali i kako bi motivisali najbolje, Mašinski fakultet u Nišu će i ove godine za petoro najuspešnijih brucoša plaćati smeštaj u Studentskom domu i ishranu u menzi.

Prema rečima dekana Mašinskog fakulteta Nenada Pavlovića, pet najbolje rangiranih studenata, koji nisu iz Niša, u prvoj godini studija neće morati da brine o troškovima stanovanja i ishrane.

Prilikom promocija fakulteta širom juga uočili smo da postoji puno pametne dece čiji roditelji nisu u finansijskoj situaciji da ih pošalju na studije. Zato naš fakultet želi da najboljima pomogne što će im u prvoj godini studiranja platiti troškove doma i menze. Tako pomažemo i roditeljima brucoša, a i motivišemo studente da uspešno završe tu prvu godinu koja je najčešće prelomna - objašnjava Pavlović.

Kako ovu praksu Mašinski fakultet sprovodi skoro deceniju, dekan Pavlović kaže da često čuju da je upravo ovo bila prelomna stvar za neke studente da upišu ovaj fakultet, jer u suprotnom to ne bi mogli sebi da priušte.

Studije ipak iziskuju troškove koje neki roditelji ne mogu da plate. Ovako je, čini mi se, značajna pomoć fakulteta da bar tih prvih godinu dana nekako prebrode - ističe Pavlović.

Napominje da se dom i bonovi za menzu, koji mesečno koštaju oko 6.500 dinara, fakultet plaća iz sopstvenih sredstava koje, kako kaže, zarađuje samostalno na tržištu.

Dekan Pavlović kaže da ovaj vid podrške studentima originalna ideja Mašinskog fakulteta koja će biti sprovođena i narednih godina, a napominje da ne zna da li još neki fakultet radi nešto slično.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan Momčilovic

    20:55 // 5. 9. 2018.

    Masinstvo bez privrede je ravno lekaru bez pacijenara a mi na zalost vise nikada necemo imati ozbiljnu privredu bar za duze vreme.

  • Nikola

    23:54 // 27. 8. 2018.

    Ja se divim ovim ljudima, stvarno svaka čast, dosta ume da pomogne, znamo dobro da 90% studenata ima problema sa finansijama tokom studiranja.
    Eh da su ljudi sa mog fakulteta tako plaćali svojevremeno. :)

  • Grdoje

    14:32 // 27. 8. 2018.

    Svaka čast, ima dobrih ljudi, Živi bili !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: