Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:35, 3. 6. 2010.

| Društvo

Dom kulture bez struje

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Dom kulture

Dom kulture u Prokuplju već peti dan je bez struje jer im je zbog duga od oko 80 hiljda dinara Elektrodistribucija uskratila svoje usluge.

Njima je struja isečena jer nisu platili ni jedan račun od početka ove godine.

Biserka Milosavljević, direktoka Doma kulture, kaže da ova ustanova nije plaćala račune za struju, jer ne želi više da uz svoja dugovanja plaća i dugovanja koja prave zakupci poslovnog prostora u prizemlju zgrade.

Ona tvrdi da privatna knjižara i agencija za vođenje poslovnih knjiga dve godine nisu platili ni jedan račun, iako se tokom zime greju na struju i veliki su potrošači a Dom kulture im redovno fakturiše svoja dugovanja.

- Dom kulture više nije u stanju da plaća potrošnju struje koju prave korisnici poslovnog prostora. Oni ignorišu svoje troškove i više od dve godine nisu dali ni dinar za utrošenu struju i komunalije. Pokušali smo da spor rešimo mirno, ali sem obećanja da će plaćati, nismo dobili ništa – ističe Biserka Milosavljević i dodaje da postoji i izvršno sudsko rešenje da se prinudno naplate potraživanja.

- U međuvremenu agencija protiv koje je podneta tužba se odjavila iz sudskog registra i preregistrovala na drugo ime, ali su zadržali poslovni prostor. Oni taj prostor u strogom centru grada koriste već dugi niz godina, ne plaćajući ni dinar zakupnine niti bilo koje druge troškove iako su se ugovorom obavezali na to. Dom kulture ima ograničena sredstva za potrošnju struje i ne želi da plaća tuđe dugove. Zbog svega što se dešavalo, ovih dana pokrenućemo i postupak za iseljenje zakupaca, jer naša ustanova i onako kuburi sa prostorom – dodaje Milosavljević.

Ona podseća da je Dom kulture nekoliko godina unazad plaćao dug za utrošenu električnu energiju od oko 400.000 dinara bokserskom klubu koji su oni ostavili pre nego što su se odvojili sa zajedničkog brojila.

U agenciji za vođenje poslovnih knjiga „Maj“, jednog od korisnika prostora, kažu da ne beže od duga, ali da zbog teške finansijske i ekonomske situacije nisu u mogućnosti da izmire svoja dugovanja.

– Hoćemo da platimo naše dugove, ali nemamo para jer ne možemo i mi naša potraživanja da naplatimo. Trpimo velike gubitke jer nam kompjuteri ne rade već pet dana, pa nas klijenti masovno napuštaju. Jedini izlaz je da se dogovorimo i da na rate u buduće plaćamo svoja dugovanja – naglašava Milan Čarapić, vlasnik agencije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: