Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 23. 6. 2021.

| Društvo

Dom zdravlja: Niš najbolji po broju vakcinisanih u Srbiji

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
vakcinacija
Nišlije prednjače u vakcinaciji; foto: Studentska poliklinik Niš

Po broju vakcinisanih građana Nišlije su prve u Srbiji, navode u niškom Domu zdravlja i dodaju da je prvu dozu vakcine protiv korona virusa u Nišu je primilo 59,02 % građana, dok je drugu dozu primilo skoro 53 % stanovništva.

Da Nišlije ne posustaju kada je vakcinacija u pitanju pokazuju i najnoviji podaci.

Zaključno sa jučerašnjim danom 22.06.2021.godine u Domu zdravlja Niš ukupno je dato 123.079 prvih doza i 112.464 drugih doza.Sa ovim rezultatima vakcinacije, Niš je najbolji grad po broju vakcinisanih građana - navodi se na sajtu ove ustanove.

Direktor Kancelarije za elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović rekao je za RTS da je oko 20 gradova prešlo broj od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

Na vrhu tog spiska se nalaze Priboj i Niš koji su dostigli broj od 60 odsto. Tu su još Beograd, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik, Kikinda, Novi Sad, Kladovo i sve je više onih koji se približavaju tom broju od 50 odsto - istakao je Jovanović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao i da se problem sa pandemijom korona virusa neće rešiti bez masovne vakcinacije, a da je sada najvažnije da se što više mladih vakciniše kako bi predstojeći period mogao da bude bezbedan, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Još nismo dostigli 50 odsto, sada smo na 47,8 odsto kompletno vakcinisanih. Da se ne bismo iznenadili nečemu što će sigurno doći, a to je novi talas, moramo da se uključimo u kampanju vakcinacije mladih u Srbiji - rekao je Lončar.

Podsetimo, kako je nedavno rečeno u Domu zdravlja svaki peti Nišlija starosti do 35 godina je vakcinisan i Niš je prvi u Srbiji i po broju mladih koji su vakcinisani i ovim tempom do kraja jula imaćemo u gradu kolektivni imunitet u Nišu, kažu u ovoj ustanovi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Мина

    22:31 // 23. 6. 2021.

    Па сигурно да ће да буду први, у свему су први када је нешто џабе.

  • stomatolog

    21:17 // 23. 6. 2021.

    Kad Jerkan i Miki iljadarka kažu da je nešto tako, onda je to istina, nema ko šta da proverava i da ne veruje. Sledeće godine njih dvojicu treba proglasiti za narodne heroje.

  • kontrolor

    14:52 // 23. 6. 2021.

    Zdravlje ne mesajte sa politikom ali mrznja i zelja za vlascu je psihijatrijska stvar Nis je najbolje odradio kovid i vakcinaciju u Srbiji pozic ha ha

    • Bulevarka

      16:10 // 23. 6. 2021.

      U prvom talasu zbog gerentoloskog u Nisu dostignut pik.U drugom talasu haos u duvanistu.Treci talas se kasnilo sa otvaranjem ambulanti, glavna zgrada se otvara u podrumu.Nalet od februara Nis je bio posle Beograda najgori,Bjegovic otvoren kasno.Najmanje placeni radnici u skafanderu i na vakcinaciji u celoj Srbiji.Nista od firme dobili nisu a o nekim nagradjenima da ne pocinjem.Najbolji,tesko!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: