Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 23. 3. 2020.

| Društvo

Dom zdravlja Prokuplje: Nema novozaraženih, čekaju se rezultati za još 2 osobe

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
U prokupačkom Domu zdravlja poseban ulaz za pacijente sa simptomima virusa korona; Foto: Lj. M.

Na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice za sada leže dva pacijenta koja su zaražena virusom korona i oni su u stabilnom zdravstvenom stanju. U poslednja 24 sata u Bolnici i Domu zdravlja evidetirane su još dve osobe za koje se sumnja da su zaražene i sa simptomima koji mogu upućivati na virus korona, čekaju se rezultati testova, dok su dve osobe u samoizolaciji.

U ovim ustanovama kažu da nije bilo značajnijeg povećanja broja obolelih tokom vikenda, a u Domu zdravlja je evidentirano 26 pacijenata sa respiratornim infekcijama.

U prethodna 24 sata 3 osobe su u samoizolaciji i svakodnevno su u kontaktu sa epidemiologom i izabranim lekarom. Jedna od njih pokazuje simptome koji mogu upućivati da je zaražena virusom i čekaju se rezultati testa – kažu u Domu zdravlja.

Sa simptomima virusa korona evidentiran je i jedan pacijent koji se javio prokupačkoj Bolnici, ali još nije potvrđeno da li je i zaražen.

Inače, Dom zdravlja u Prokuplju je otvorio posebnu ambulantu za respiratorne infekcije, sa odvojenim ulazom i kao poseban centar za prijem svih pacijenata koji imaju visoku temperaturu i druge tegobe koje se tiču disajnih puteva, kao i za građane koji dolaze sa ugroženog područja ili su bili u kontaktu sa osobama koje su bile u ugroženom području.

Građani koji su došli sa ugroženog područja ili su bili u kontaktu sa osobama koje su bile u ugroženom području, ukoliko imaju zdravstvene tegobe, prvo se javljaju telefonom u posebnu ambulantu za respiratorne infekcije na broj 027/322634 ili mobilni telefon 064/8477363, svakog dana od 7 do 18 sati – ističu u Domu zdravlja.

Podsećaju da će od danas u ovoj ustanovi početi sa radom kol-centar za pružanje informacija građanima gde mogu da se obrate za određene zdravstvene usluge u okviru Doma zdravlja na telefone 027/322632, 064/8477367, 064/8477368, a pacijenti sa zdravstvenim problemima mogu pozvati i svog izabranog lekara koji će ih dalje uputiti i dati im savet.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: