Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 22. 4. 2014.

| Društvo

Dom zdravlja Prokuplje u procesu akreditacije

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-Dom-zdravlja-Prokuplje.jpg
Unapređenje zdravstvenih usluga je osnovni cilj akreditacija zdravstvenih ustanova

Prokupački Dom zdravlja ušao je u proces akreditacija potpisivanjem ugovora o sufinansiranju sa Ministarstvom zdravlja.

Ministarstvo će dati oko pola miliona dinara, a lokalna samouprava i Dom zdravlja još 30 odsto novca kako bi se sprovela akreditacija . 

-Akreditacija je od izuzetnog značaja za našu ustanovu, zbog čega će u narednom periodu naše aktivnosti biti usmerene na što bržem ispunjavanju uslova neophodnih za realizaciju ovog postupka a koji su propisani od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije - rekao je direktor prokupačkog Doma zdravlja dr Nebojša Vukadinović.

Prokupački Dom zdravlja je jedini u Topličkom okrugu nije akreditovan. Kašnjenje nadležni u ovoj ustanovi objašnjavaju time što je dugo trajao proces odvajanja ovog Doma zdravlja od prokupačke Bolnice, dok su ostali domovi zdravlja bili već samostalni.

Akreditacija je postupak ocenjivanja kvaliteta rada zdravstvenih ustanova, na osnovu primene optimalnog nivoa utvrđenih standarda rada zdravstvenih ustanova u određenoj oblasti zdravstvene zaštite, odnosno grani medicine.

Proces akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvenih usluga, sredstva za realizaciju odobrenih projekata su obezbeđena kroz projekat Ministarstva zdravlja ''Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou – DILS'' koji se finansira iz kredita Svetske banke.

Sredstva pokrivaju 33%, 50%, 70% ili 90% ukupne cene postupka akreditacije. Visina procenata zavisi od stepena razvijenosti opštine na kojoj se dom zdravlja nalazi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: