Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 30. 8. 2021.

| Društvo

Dom zdravlja: Više od 7. 000 Nišlija primilo treću dozu vakcine, zaraženi uglavnom mlađi i nevakcinisani

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Vakcina - kovid
Više od 7.000 "buster" doza dale medicinske sestre u Domu zdravlja Niš; Ilustracija, foto: A. Kostić

Kako navode iz Doma zdravlja, za takozvanu "buster", odnosno treću dozu vakcine protiv kovida, vlada velliko interesovanje i do juče su date 7.163 doze. Objašnjavaju i da su građani koji se javljaju u kovid ambulante i dobijaju pozitivan test na koronu uglavnom mlađi i nevakcinisani.

U niškom Domu zdravlja građani mogu primiti Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer ili Astra -Zeneku. Broj zaraženih koji se javljaju u ambulante i dalje raste, a prema rečima lekara dolaze uglavnom mlađi pacijenti koji nisu primili vakcinu protiv kovida.

Klinička slika je takva da dolaze sa infekcijom gornjih disajnih puteva, žale se na bol u grlu, povišenu temperatura, gubitak čula mirisa i ukusa, bol u zglobovima i mišićima, stomačne tegobe - navode iz ove ustanove.

Podsetimo,od 337 pacijenata koji su juče testirani u Nišu njih 77 je pozitivno na kovid, poslednji su podaci niškog Doma zdravlja. U Pčinjskom okrugu su 44 rezultata bila pozitivna, dok je u Jablaničkom 29 novozaraženih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mirjana

    06:44 // 31. 8. 2021.

    Ko zastupa koju vakcinu treba javno objaviti I ko se obogatio na prevari isto I za maske

  • Nn

    00:20 // 31. 8. 2021.

    Ma blago nama sa facebook naučnicima. Mrzelo ih da nauče i pravopis, ali se zato u medicinu i globalne ekonomsko političke prilike razumeju savršeno. Mora da su u pravu, čim ih I svi ostali facebook naučnici podržavaju.

  • Tesla

    22:34 // 30. 8. 2021.

    Ako slusate izjave Jerkana,Kona, Tiodorovica,direktorke Batajnice i ove iz kriznog staba cucete da svi pricaju istu pricu.Mladi, nevakcinisani sa letovanja,cele porodice.Niko ne pominje svadbe,kafane,festivale,koncerte skupove samo se korona siri u inostranstvu izgleda,nikako na punoj tribini stadiona ili u Areni.Ne sme Jerkan da pisne jer mu od ministra zavisi fotelja pa prica sta mu receno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: