Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 15. 7. 2020.

Dom zdravlja počinje da radi PCR testiranja, u Nišu sve veći broj obolelih mlađih od 30 godina 

kovid ambulanta dom zdravlja PCR testiranja obolelih u centralnom objektu Doma zdravlja; foto: Danijela Nešić

Pacijenti koji su već razvili simptome korone više neće ići na testiranje u Institut za javno zdravlje, već će im se brisevi uzimati u kovid ambulanti u Domu zdravlja, kaže pomoćnica direktora Danijela Nešić, dok će zdravi testiranje raditi u Institutu. Nešić ukazuje i da se poslednjih nedelju dana povećao broj pregleda u ambulantama, a da je sve veći broj bolesnih Nišlija mlađih od 30 godina.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • palilula

    13:45 // 15. 7. 2020.

    Da li se testiranje placa u institutu, ukoliko ides samoinicijativno?

  • nele

    13:52 // 15. 7. 2020.

    Zasto ste mog kolegu sa posla poslali kuci sa lekovima bez testa na covid a ima sve simptome?Jel da dodjemo i mi kolege kada ne znamo sta mu je?Zasto?

  • Kole

    14:00 // 15. 7. 2020.

    Prvi put je neko rekao da se rade serološki testovi na antitela. Zato imamo na 8500 testiranih 272 pozitivna. PCR testove radimo u malom broju i tako će biti i na dalje. Lepo bi bilo da se Pomoćnica Direktora ne plaši , pa da javno krene da se oglašava i kaže, uzeli smo danas toliko briseva za PCR u Nišu od sumnjivih na Covid i dobili toliko pozitivnih.Ali ovo nije demokratska civilizovana zemlja

    • prza

      14:59 // 15. 7. 2020.

      Nemarnost i skrivanje,kao i ne testiranje zaobilazi pravdu.Advokati zapocnite isterivanje pravde,optuzite nemar nemanje nerad.Pozovite ostecene.

  • Mara

    15:15 // 15. 7. 2020.

    Mladi su trebali da se ugledaju na starije a ne ovako.Sad će bolnice da ih spasavaju

  • iva

    15:31 // 15. 7. 2020.

    Hocu samo da kazem da testovi iz krvi nisu pouzdani. licno sam videla kada su coveku uradili taj test koji je pokazao negativan rezultatda bi nakon dva dana uradili PCR koji je bio pozitivan. PCR testovi se cak i ljudima na bolnickom lecenju na zalost ne radd svima a smtram da su vazni. Za PCR i dalje upucuju da se rade privatno jer navodno nemaju odobrenje da ih rade svim koji su u Kovid bolnici.

  • sneanavl

    15:38 // 15. 7. 2020.

    Zapitajte se zašto sada mlađi oboljevaju? Zato, jer dok smo čuvali starije (kako i treba, da ne budem pigrešno shvaćen/a), mlađi je trebalo da ih paze

  • Ouzo

    20:13 // 15. 7. 2020.

    Buduca direktorka u medijskoj ofanzivi !

  • Киза

    10:11 // 16. 7. 2020.

    Имам један предлог за "струку"! Кад је већ ситуација овако збркана требало би назив теста из ПЦР, променити у ПРЦ! Било би адекватније, само кажем....

  • Pera Peric

    11:48 // 16. 7. 2020.

    Ja mislim da je sav problem u testiranju! Smatram da se testovi na koje Srbija dnevno potrosi milion eu prave da unapred pokazu pozitivan ili negativan rezultat i da se onda distribuiraju centrima u zavisnosti od potrebe dizanja ili spusta ja panike i straha... Evo ja se prijavljuje da mi urade 10 testiranja zaredom i kladim se da bi uvek bilo razlicito!!!!

  • Student

    16:54 // 17. 7. 2020.

    Pomoćnica je na vreme reagovala, zauzela pozicije na medijima dok je Prof dr bio u bekstvu i sad čeka svoje zasluge. Za Koronu i pacijente ih baš briga. Da imaju imalo pameti ne bi kovid ambulanta bila uz glavni ulaz.
    Pozdravi se sa Koronom, pa ideš za recepte u DZ.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: