Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 30. 5. 2022.

| Društvo

Dom zdravlja u Nišu dobio 3 nova vozila, od toga 2 za sela

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Nova vozila za Dom zdravlja; foto: J. J.

Niški Dom zdravlja dobio je tri nova vozila, od kojih je jedno sanitetsko i služiće radu Sportskog dispanzera, kao i akcijama koje organizuje Grad, a koje zahtevaju dežurstvo lekara. Direktor Milorad Jerkan kaže da će ostala dva koristiti za obilaske seoskih područja. Epidemiološku situaciju u Nišu ocenjuje kao korektnu, ali kaže da je velika šansa da septembra ponovo poraste broj zaraženih kovidom.

Milorad Jerkan Jerkan kaže da će se korona septembra verovatno vratiti u Niš; foto: J. J.Ministarstvo zdravlja podelilo je u tri navrata 400 vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji, ističe Jerkan, a dva vozila sa po osam mesta, kao i jedno sanitetsko, dobio je i niški Dom zdravlja.

Ta dva vozila će služiti za akcije “Približimo se pacijentima” i “Zdravlje za sve”, gde će naši lekari, pre svega lekari opšte medicine, internisti, psihijatri, obilaziti seoske ambulante kao i do sada, subotom i nedeljom. Potrudićemo se da ih maksimalno iskoristimo - navodi Jerkan.

Dodaje da će treće vozilo, između ostalog, služiti prilikom održavanja nekih akcija u Nišu, kako se Grad ne bi izlagao dodatnim troškovima za angažovanje dežurnog medicinskog osoblja.

Bez obzira na to što smo republička ustanova, mi živimo u Nišu, Grad nam mnogo pomaže, gradonačelnica je izdvojila izuzetno velika sredstva za Dom zdravlja, za primarno zdravstvo u Nišu i mi osećamo neku obavezu da se revanširamo i gradonačelnici i Upravi Grada, a posebno svim građanima Niša - kaže direktor Doma zdravlja.

jerkan sotrovski - foto - j. j. Jedno sanitetsko vozilo i dva sa po osam mesta; foto: J. J.Prema njegovim rečima, ta ustanova ima 32 ambulante, a zaposleni obilaze 65 sela i iznose nadležnima iz Grada svoja zapažanja u vezi sa socijalnim statusom bolesnih ljudi koje posećuju.

Do sada smo imali dva ovakva vozila, ali to je kupljeno pre desetak godina. Sada smo dobili tri nova, a u poslednjih deset godina smo kupili još skoro 60 ovih “pandica”, koje su polovne, ali su izuzetno dobre. Kupili smo ih pre tri godine, rashodovali smo sve “jugiće”, znači imamo sve automobile koji mogu da prođu tehnički pregled. Vi znate šta znači proći tehnički pregled - poručuje Jerkan.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da će sada zaposleni u Domu zdravlja moći lakše, brže i sigurnije da dolaze do pacijenata.

Sa Domom zdravlja kao zdravstvenom ustanovom koja pripada Ministarstvu Grad jako dobro sarađuje. Gotovo smo svakodnevno na terenu, izlazimo jedni drugima u susret, ove godine smo opredelili značajna sredstva iz budžeta za njihovu kadrovsku opremljenost, tako ćemo raditi i narednih godina - zaključuje gradonačelnica.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji u Nišu, Jerkan kaže da su podaci o broju zaraženih koronom u gradu korektni, ali da nije optimističan i da postoji 90 odsto verovatnoće da se kovid vrati septembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrućina

    10:50 // 1. 6. 2022.

    A da uključi klimu i u hodnicima ispod svog sprata? Tamo je zagusljivo i užasno vruće

  • Pacijentkinja

    10:48 // 1. 6. 2022.

    Baš lepo za vozila,a može li da se reši gužva u čekaonicama nekom,možda, boljom organizacijom? Jer nigde u Srbiji nisu takve gužve u DZ. Neka pita te druge kako su uspeli,ako već ne ume sam.

  • Ivan

    08:45 // 31. 5. 2022.

    I direktor dobio novi mandat na četri godine!!!
    Aj,pa nek je sa srećom!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: