Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 27. 6. 2012.

| Društvo

Donacija prokupačkom porodilištu

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
poseta porodilišgtu 1

U okviru akcije "Borba za porodilišta“ Fond B92 uručio je prokupačkom porodilištu opremu vrednu 13.000 evra.

- Da bi naša ideja uspela i da bi smo bebama i porodiljama omogućili dostojne uslove, neophodno je da se svi uključimo u akciju „Borba za porodilišta“. Ideja je da se stvore klubovi lokalnih prijatelja koji će brinuti i prema svojim mogućnostima pomagati poboljašnju uslova u porodilištima u Srbiji. Prvi prijatelj je Građevinska direkcija Srbije, koja je obezbedila opremu koju je Fond B92 danas uručio prokupačkom porodilištu - naglasio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

On je objasnio da su ovoga puta porodilištu uručeni sto za reanimaciju i lampa za fototerapiju, čija je vrednost 13.000 evra, ali da se na tome neće stati.

- Vidim da su porodiljski stolovi, i pored toga što su dobro očuvani, izuzetno stari. Zaposleni kažu da niko ne zna tačno koliko godina su tu. Nadamo se da ćemo i to uspeti da obezbedimo za ovo porodilište - naglasio je Matić.

On je podsetio da je Građevinska direkcija Srbije i ranije, preko Fonda B92, dala inkubator prokupačkom porodilištu.

Načelnik prokupačke ginekologije Nenad Radmanović kaže da je u zadnje četiri godine ovo odeljenje potpuno renovirano, u prvom redu zahvaljujući privatnicima koji su se uključili u akciju, ali i bolnici, koja je odvojila određen novac.

- Sada sve izgleda potpuno drugačije i nadam se da ćemo i zahvaljujući Fondu B92 i njihovoj pomoći učiniti boravak beba i porodilja mnogo boljim - naglasio je Radmanović.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Detlic

    12:00 // 28. 6. 2012.

    Svaka cast i veliko hvala donatorima. Na doktorima je da sad to pokvare kako im nebi olaksalo posao. A drugo sto nerekoste ko je od nasih zasluzan za donaciju. Samo nemojte reci da je prethodni ili ovaj sadasnji serif u nasem malom i mirnom mestu.

    • Majka

      08:26 // 2. 7. 2012.

      I sve dobro i pozitivno što se dogodi u ovom našem jadnom i malenom gradu, pokvare i napljuju ljudi poput Pere Detlića. Mogu i da ih zamislim koji su kad su sebi ovakav nadimak nadenuli. Zašto ste puni mržnje...ne znam šta je više ovim ljudima. Pozdrav za B 92 i porodilište.

  • Neko kome ste ubili nekog

    08:12 // 28. 6. 2012.

    Nadamo se sada da ce biti manje ubistva iz nehata neodgovornih lekara.

  • Zora

    00:39 // 28. 6. 2012.

    Svaka cast na ovom potezu! Hvala bogu nesto lepo da pise i o nasem gradu. Muka mi je vise od crne hronike, politike...
    Lepo, nema sta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: