Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 28. 9. 2010.

| Društvo

Donacija za grad i opštinu Palilula

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Igor Novaković, Božidar Đelić i Boban Mihajlović nakon potpisivanja ugovora

NIŠ - Gradu Nišu i gradskoj opštini Palilula odobreno je više od 250 hiljada evra donacije iz programa "Exchange 3".

Grad je novac namenio opremanju Kol centra i Centra za izdavanje građevinskih dozvola.

- Izgradnjom ovih centara biti omogućena pre svega bolja komunikacija sa građanima, brži protok informacija ali i efikasnije rešavanje komunalnih problema putem prijava građana Kol centru. Ovo je još jedan korak u nizu svih napora Grada Niša da kroz povećanje efikasnosti administracije pospeši privredni razvoj - kaže Boban Mihajlović, gradski većnik.

Opština Palilula svoj projekat realizovaće u saradnji sa opštinom Kjustendil u Bugarskoj, kažu u ovoj opštini.

- Odobrena sredstva biće iskorišćena da se formira multidisciplinarni mobilni tim koji će pružati set usluga u oblasti socijalne zaštite najugroženijim kategorijama stanovništva naše opštine. Projekat će se posebno fokusirati na stara i iznemogla lica, kao i na osobe sa invaliditetom, zatim socijalno ugrožene, koji usled svog ekonomskog statusa ne poseduju jednaka prava - pojašnjava Igor Novaković, predsednik opštine.

Na teritorji Palilule registrovane su 1.125 socijalno-ugrožene osobe sa teškoćama. To su osobe koje ne mogu da brinu o sebi, osobe koje su nepokretne, iznemogle i koje zavise od tuđe pomoći. Od 5.061 starijih ljudi (preko 70 godina) 487 je iz okolnih sela opštine Palilula, kažu u opštini Palilula i dodaju da su to radno neaktivne osobe koje ne mogu sebi da obezbede osnovna sredstva za život, slabo pokretna i generalno malo fizički aktivna.

Svečanom potpisivanju ugovora u Beogradu prisustvovali su Vensan Dežer, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji i Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije.

Program EXCHANGE 3, koji finansira Evropska unija, njime rukovodi Delegacija Evropske unije u Srbiji, usmeren je na uvođenje EU modela u funkcionisanje i poboljšanje kapaciteta i efikasnosti lokalnih samouprava u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • bosko

    00:58 // 16. 10. 2010.

    bravo za palilulce!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: