Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 15. 9. 2021.

| Društvo

Donatori nude novac, iz javnih preduzeća kažu da nemaju cisterne sa vodom za životinje na Suvoj planini

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
krava
Ugruženje građana "Zelena patrola" je obezbedilo donatora; foto: Dveri Niš

Vest o krdu sa preko 1.000 grla koje je žedno na Suvoj planini, uznemirila je mnoge, a u želji da pomognu ugroženim životinjama, iz vojvođanske Zelene patrole obezbedili su sredstva za 30 tona vode u narednih nedelju dana. S obzirom na to da ni oni ni donator ne raspolažu odgovarajućim vozilom, apeluju na sve firme ili pojedince koji raspolažu adekvatnim cisternama da se jave.

Na informacije koje su objavili pojedini mediji da je voda stigla i da životinje na Suvoj planini više nisu žedne, vlasnici kažu da se to još nije desilo. Od ukupno potrebnih oko 40 tona vode, za sada je obezbeđena četvrtina.

Sad su krenule dve cisterne od vojske, a mi smo jutros izvezli tri naše. Opština finsira gorivo za vojsku, a vodu toči na hidrantu u Beloj Palanci - kaže Jovan Miljković, predsednik mesne zajednice.

Kako kaže Ruža Helać autorka serijala Zelena patrola na delu, nakon što su obezbedili donatora koji bi platio za 30 tona vode i prevoz, za pomoć oko vozila kontaktirala je sva javno komunalna preduzeća u Nišu, Pirotu, Knjaževcu, Gadžinom Hanu i u Babušnici, ali niko od njih nije mogao da im ustupi cisternu, uprkos tome što bi bila plaćena.

Kao razlog su rekli da su cisterne u lošem stanju, da nemaju dovoljo cisterni i da su angažovane na drugom mestu - objašnjava Helać.

Napomilje da je kontaktirala i Opštinu Gadžin Han, gde joj je sekretar rekao da će se javiti, ali njihov poziv, kaže, još čeka.

Zbog alarmantnosti situacije i stanja u kome se životinje na Suvoj planini nalaze iz Zelene patrole mole sva preduzeća i pojedince koji raspolažu adekvatnim vozilima da im se jave.

Donator kog su obezbedili, kažu, platiće uslugu, a informacije o kontaktu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog udruženja građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • baner

    10:47 // 16. 9. 2021.

    A za one silne autobuse što ih prevoze od grada do grada na polaganje kamena temeljca...e, za to mora da se ima para

  • Otac na službenom putu

    09:46 // 16. 9. 2021.

    U ovoj situaciji gde je ugrožena dobrobit životinja i zdravlje jedina institucija koja ima kapacitet da pomogne je Veterinarski zavod iz Niša. Potrebno je samo da ih pozovete i rešiće problem kao mnogo puta do sada.

    • Милош

      20:45 // 17. 9. 2021.

      Послаће камионе за до кланице.
      Молим Вас, немојмо се замајавати институцијама.
      Лажу, мажу, варају, само личну корист гледају.

  • Markoni

    09:04 // 16. 9. 2021.

    Eto vidite da se dokazuje polako ali sigurno da smo stvarno ekonomski tigar i najjaci u evropi.. ali to je samo na TV ali zivot i stvarnost pokazuju da nas lazu i da nemamo neke osnovne stvari kao cisterne u nekoliko opstina ukljucujuci i grad Nis..
    A plate i oprema se placa svaki meces a gde zavrse pare ukljucite sami mozak i shvaticete..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: