Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 11. 9. 2019.

| Društvo

Donatorsko veče u Čikagu za Tehničku školu u Vladičinom Hanu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Fondacija Ana i Vlade Divac
U Čikagu prikupljeno 44.000 dolara za Tehničku školu iz Vladičinog Hana; foto: Fondacija "Ana i Vlade Divac"

Nakon ulaska legende srpske košarke Vlada Divca u košarkašku Kuću slavnih, u Čikagu njegova Fondacija “Ana i Vlade Divac” organizovala je donatorsko veče gde je prikupljeno 44.000 dolara za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu čiji su đaci, prema rečima direktora škole, bili najbolji u programiranju robota na Republičkom takmičenju održanom maja meseca u Zemunu i osvojili prvo, drugo i četvrto mesto.

Novac će, kažu iz Fondacije, biti upotrebljen kako bi se poboljšali uslovi za učenje 840 đaka iz celog Pčinjskog okruga koji idu u Tehničku školu, a prvo će se renovirati učionice koje su najlošijem stanju.

Potrebna je zamena instalacija, podova, prozora, vrata i ostalog nameštaja, a naš cilj je da renoviramo bar 10 učionica u ovoj školi- kažu iz Fondacije.

Prikupljanju novca za Tehničku školu u narednom periodu pridružiće se i Košarkaški klub Partizan, a svi koji žele da pomognu, mogu to da urade preko sajta Fondacije ili slanjem SMS poruke po ceni od 100 dinara na broj 2112.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu osnovana je 1970. godine i trenutno u svom obrazovnom programu ima smerove za mašinstvo i obradu metala, elektrotehniku i saobraćaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: